Лесна рецепта за Агнешки/Oвнешки котлети на тиган или BBQ

Shop directly from the photo
Агнешки/Овнешки котлети на тиган или BBQ

Агнешките или овнешките котлети са лесни за приготвяне и достатъчно изискани за специални поводи. Независимо дали ще имате BBQ събиране след Курбан Байрам или на 4 юли, тази рецепта ще ви осигури вкусна хрупкава коричка и уникален аромат.


Необходими продукти:

За агнешките/овнешките котлети:

  • 450 г агнешки/овнешки котлети (около 6 бр.)

  • 1/2 ч.л. крехкостенител (по желание, виж бележките)

  • 1/2 ч.л. сол

  • 1/2 ч.л. червен лют пипер (кайен)

  • 1 с.л. сухо запечен кимион и кориандър на прах

  • 1 1/2 ч.л. жълта горчица

  • 2+1 с.л. неутрално олио

  • 1 с.л. масло

  • 1/4 ч.ч. кисело мляко

  • 1/2 ч.л. чесновa паста

  • 1/2 ч.л. джинджифилова паста

Агнешките/Овнешките котлети готови за мариноване

Начин на приготвяне:

Подготовка на котлетите:

  1. Извадете котлетите от хладилника. Покрийте ги с найлоново фолио и с помощта на чукче за месо леко ги начукайте, за да се изтънят и да се готвят равномерно.

  2. В купа смесете сол, червен пипер, сухо запечен кимион и кориандър, олио, кисело мляко и горчица.

  3. Нанесете тази смес върху котлетите и ги мариновайте за 30 минути.

Овкусените Ангешки/Овнешки котлети с подправките

Готвене на агнешките котлети:

  1. Загрейте чугунен тиган и добавете 1 с.л. олио.

  2. Когато тиганът е горещ, подредете котлетите и ги запържете от едната страна за 4-5 минути, докато се образува златиста коричка.

  3. Обърнете и гответе още 4-5 минути.

  4. Добавете масло и полейте котлетите с него за повече вкус.

  5. Поднесете топли и се насладете!


Грил или готвене на тиган?

  • Ако предпочитате грил, загрейте скарата до 175°C и печете котлетите 4-5 минути на страна.

  • Чугуненият тиган осигурява по-добра коричка заради високата температура.

С какво да сервирате?

  • Котлетите са чудесно предястие за парти или гарнитура към специална вечеря.

  • Те се комбинират добре с ориз, зелен сос или пържени картофи.

Агнешките котлети сервирани и готови за консумация

Бележки:

  • Ако искате по-меки котлети, добавете 1/2 ч.л. крехкостенител или 1 ч.л. натрошена сурова папая и оставете да престои поне 30 минути.

  • Ако предпочитате средно или средно добре изпечено месо, не е нужно да добавяте крехкостенител.

700г Овнешко месо Bioangus в буркани

23.99 лв
Количество
 
23.99 лв
 

Details for овнешкото месо в буркани

100% Домашно овнешко месо100% Здравословно без консервантиСол, черен пипер и дафинов листДоставка в спец. кутии за хранаЗа фурна и тиган
View product details

More recipes for beef in the oven, grill, pan