Рецепта за Грилован телешки Ръмп стек от Блек Ангъс с червено вино

Shop directly from the photo
Рецепта за Грилован телешки Ръмп стек от Блек Ангъс с червено вино

Въведение:

Тази рецепта е чудесен начин да се насладите на класическа вечеря със стек – Грилован телешки ръмп стек от Блек Ангъс с червено вино. Стекът е овкусен с чесън, билки и зехтин, след което е изпечен на скара до съвършенство, а сосът от червено вино придава богат и плътен вкус. Тази рецепта със сигурност ще се превърне в любима за цялото семейство!


Необходими продукти:

  • 500 г телешки ръмп стек от Блек Ангъс
  • 1 с.л. зехтин
  • 4 скилидки чесън, нарязан на ситно
  • 2 ч.л. пресен риган, накълцан
  • 2 ч.л. пресен мащерка, накълцан
  • 1 ч.л. морска сол
  • 1/2 ч.л. прясно смлян черен пипер
  • 1 ч.ч. сухо червено вино
  • 1 с.л. краве масло
  • 1 с.л. брашно
  • 1 ч.ч. телешки костен бульон

Инструкции:

  1. Подготовка на скарата: Загрейте скарата на средно висока температура.

  2. Овкусяване на стека: В малка купа смесете зехтина, чесъна, ригана, мащерката, морската сол и черния пипер. Намажете стека равномерно с тази смес.

  3. Печене на скарата: Поставете овкусения ръмп стек на скарата и го гответе около 8-10 минути от всяка страна или до желаната степен на изпичане.

  4. Приготвяне на соса: В средно голяма тенджера комбинирайте червеното вино, маслото и брашното. Гответе на средно висока температура, като разбърквате непрекъснато, докато сместа се сгъсти и започне да кипи.

  5. Добавяне на бульона: Намалете температурата и добавете телешкия бульон. Оставете соса да къкри около 10 минути, като разбърквате от време на време.

  6. Сервиране: Сервирайте готовия ръмп стек, полят с ароматния сос от червено вино. Насладете се на това невероятно ястие!


Съвети и допълнителни насоки:

  • За по-добро овкусяване можете да оставите ръмп стека да престои със зехтин и подправките поне 30 минути преди печенето.
  • Степента на изпичане на стека може да варира според предпочитанията ви – от средно до добре изпечено.
  • Сервирайте ръмп стека със запечени зеленчуци или картофи, които ще допълнят прекрасно вкусовете на червеното вино и ароматните подправки.

Premium Beef T-Bone Steak, Black Angus Cute 450g - 1kg

21.49 лв
Small/large calf cut
 
21.49 лв
 

Details for T-Bon Beef Steak

Naturally WITHOUT hormonesFresh beefDelivery with a cooler bagTransport at -1 to +4 °CPremium BBQ Steak
View product details

More recipes for beef in the oven, grill, pan