Рецепта за Ранч стек на фурна

Shop directly from the photo
Ranch стек на фурна - поднесен - сервиран

Маслен ранч стек с печени зеленчуци и билков айоли

Перфектната комбинация от сочно месо, карамелизирани зеленчуци и кремообразен сос с билки


Какво готвим?

Масленото обливане (butter basting) е проста, но изключително ефективна техника, която ще ви издигне в очите на всеки кулинарен любител. В тази рецепта започваме с бързо запечатване на ранч стекове в силно загрят тиган. Малко преди да са готови, добавяме масло, чесън и капка оцет. С получените ароматни сокове се поливат стековете – за резултат, който е направо неустоим.

Какво ще ви трябва?

Основни съставки:
  • Зехтин
  • Телешка лой
  • Сол и черен пипер
  • Масло
  • Ябълков оцет (или червен винен оцет)
  • Зеленчуци: тиквичка, зелен фасул
  • Настърган пармезан
  • Майонеза
  • Чесън
  • Пресен магданоз

                                                                                                                                             

Рецептата в 6 стъпки

1. Подготовка на продуктите
  • Загрейте фурната на 230°C (450°F), с решетка в горната третина.
  • Подрежете краищата на тиквичките и ги нарежете на ивици с дебелина 1.25 см.
  • Подрежете зеления фасул.
  • Настържете пармезана.
  • Подсушете стековете с кухненска хартия и овкусете със сол и черен пипер
  • Настържете ¼ ч.л. чесън в малка купичка; отделно счукайте още една голяма скилидка.
2. Печене на зеленчуците
  • В тава смесете тиквичките и боба с 1½ с.л. зехтин, сол и черен пипер.
  • Разпределете ги равномерно и поръсете с пармезан.
  • Печете на горната решетка около 10–12 минути, докато омекнат.
3. Готвене на стековете
  • Докато зеленчуците се пекат, загрейте 2 ч.л. телешка лой в чугунен тиган на средно висока температура.

  • Добавете стековете и гответе по 2–3 минути на страна, докато се зачервят и станат medium-rare.

    Ranch стек - готвене на пържолите

4. Приготвяне на билков айоли
  • Нарежете ситно листата от магданоз (махнете стеблата).

  • В купата с настъргания чесън добавете майонеза и 1 ч.л. от нарязания магданоз.

  • Овкусете със сол и пипер. Разбъркайте до хомогенност.

    Ranch стек - приготвяне на билков Айоли

5. Маслено обливане на стековете
  • В тигана със стековете добавете счукания чесън, 2 с.л. масло и 1 с.л. оцет.

  • Разбъркайте, докато маслото се разтопи.

  • Наклонете тигана и с голяма лъжица обливайте стековете с маслото около 1 минута, докато добият златистокафява коричка.

  • Преместете стековете върху дъска и оставете да си починат.

    Ranch стек - маслено обливане на пържолите

6. Финализиране и сервиране
  • Включете фурната на грил режим (broil) и запечете зеленчуците още 1–2 минути, докато се карамелизират леко.

  • Нарежете стековете по желание на тънки резени и залейте с останалите сокове от тигана.

  • Сервирайте с пармезановите зеленчуци и айоли соса отстрани за топене.

  • Гарнирайте с остатъка от магданоза

    Ranch стек - поднасяне - сервиране


 Финални съвети

  • Не прескачайте почивката на месото. Това време е ключово за сочността на стековете.

  • Следете внимателно зеленчуците при гриловането. Различните фурни имат различна мощност.

  • Използвайте термометър за месо, ако искате да постигнете точно желаната степен на готовност.


Ранч стек от Блек Ангъс, Ranch steak

19.99 лв
Разфасовка от малко/голямо теле
 
19.99 лв
 

Details for Ранч стека

Натурално БЕЗ хормониПрясно телешко месоДоставка с хладилна чантаТранспортиране при -1 до +4 °CПремиум стек за барбекю
View product details

More recipes for beef in the oven, grill, pan