Рецепта за Спайдър стек на фурна

Shop directly from the photo
Рецепта за Спайдър стек на фурна

Ако искате да създадете сочен и неустоимо вкусен стек с минимални усилия, тази рецепта за спайдър стек ще ви впечатли. Тя се фокусира върху идеалното печене на фурна, като гарантира невероятно крехкост и аромати.


Необходими продукти:

  • 2 Spider стека (около 2,5 см дебелина)

  • 1 с.л. зехтин

  • Сол и прясно смлян черен пипер на вкус

  • 2-4 стръка прясна мащерка (по желание)

  • 2 с.л. неподсолено масло

  • Допълнителни съставки за по-добър вкус: Можете да добавите пикантен сос или ароматен билков микс, ако желаете да разнообразите аромата.

Spider стек, суров - готов за овкусяване

 


Стъпки за приготвяне:

1. Подготовка на стека:

Започнете с предварително загряване на фурната до 200°C (400°F). Извадете стековете от хладилника и ги оставете на стайна температура за около 15-20 минути, за да не бъдат студени, когато започнете готвенето. Това ще помогне на месото да се готви равномерно.

Намажете стека със зехтин от двете страни. Подправете със сол и черен пипер според вкуса. По желание можете да добавите и малко прясно нарязана мащерка за допълнителен аромат.

2. Запечатване на стека:

Загрейте чугунен тиган на средно висока температура. Когато стане много горещ, поставете стековете в тигана и ги запечатайте по 1-2 минути от всяка страна. Това ще създаде хубава коричка и ще запечата соковете в месото.

3. Печене в фурна:

След като сте запечатали стека, поставете по 1 с.л. масло върху всеки стек. Добавете по 1-2 стръка прясна мащерка в тигана, за да придадете допълнителен аромат. Прехвърлете тигана в предварително загрятата фурна и печете 10-15 минути в зависимост от желаната степен на изпичане:

  • За средно рядко (medium-rare), печете около 10 минути.

  • За средно (medium), оставете стека за около 12 минути.

  • За средно добре изпечено (medium-well), печете до 15 минути.

4. Почивка на стека:

Извадете тигана от фурната и оставете стековете да починат за 5-10 минути. Това е много важна стъпка, защото позволява на соковете в месото да се разпределят равномерно и правят стека още по-сочен.Spider стекове готови и изкарани от фурната

Сервиране:

Сервирайте стековете с разтопеното масло и билковите сокове от тигана, които се натрупват по време на печенето. Може да добавите свежа салата, картофи или любимите ви гарнитури.


💭 Допълнителни съвети:

  • Термометър за месо: Ако искате да постигнете перфектната степен на изпичане, използвайте термометър за месо. За medium-rare температурата в центъра на стека трябва да бъде около 50-55°C.

  • Пробвайте различни подправки: Можете да експериментирате с различни билки като розмарин или мащерка, които се комбинират чудесно със стекове.


Перфектно изпечен стек „спайдер“ за всяка вечеря!

Тази рецепта е чудесен начин да приготвите сочен, ароматен стек без да е нужно да използвате скара или да прекарате часове в кухнята. Следвайки тези стъпки, ще получите невероятно крехко и вкусно месо, което ще очарова вашите гости или семейство.

Телешки Спайдър Стек от Блек Ангъс Bioangus

13.99 лв
Разфасовка от малко/голямо теле
 
13.99 лв
 

Details for спайдър стека

Натурално БЕЗ хормониПрясно телешко месоДоставка с хладилна чантаТранспортиране при -1 до +4 °CПремиум стек за барбекю
View product details

More recipes for beef in the oven, grill, pan