Рецепта как да приготвим телешки Ръмп Стек със зеленчуци

Shop directly from the photo
Рецепта как да приготвим телешки Ръмп Стек със зеленчуци
Въпреки че е наполовина по-евтин от контрафилето, ръмп стекът е предпочитан от ценителите на най-добрия вкус! Произхождащ от задната част на телето — най-активната област, месото не е толкова крехко като по-популярния стриплойн стек, но според водещи шеф-готвачи именно ръмп стекът притежава по-фин вкус, когато е правилно приготвен. Ето всичко, което трябва да знаете, за да овладеете приготвянето на този стек за първи път!

Необходими продукти

  • 2 x 400 г ръмп стек
  • 1 скилидка чесън, ситно нарязана
  • 2 с.л. телешка лой
  • Щипка хималайска сол
  • Прясно смлян черен пипер

Стъпки за подготвяне месото на ръмп стека

  1. Темпериране на месото: Винаги изваждайте ръмп стека от хладилника поне 20 минути преди готвене, за да достигне стайна температура! Ако пропуснете тази стъпка, месото ще се нагрява неравномерно по време на готвене.
  2. Подсушаване и овкусяване: След като месото достигне стайна температура, подсушете го с кухненска хартия и го овкусете с хималайска сол и черен пипер, като нежно масажирате и двете страни.
  3. Загряване на фурната: Загрейте фурната на 180 градуса.

Как да приготвяте ръмп стек

  1. Подготовка на тигана: Използвайте тиган или скара, която може да издържи висока температура, и добавете 2 с.л. телешка лой.
  2. Запечатване: Когато тиганът започне леко да дими, внимателно поставете ръмп стека и обръщайте на всяка минута, общо 6 пъти за равномерно изпичане.
  3. Фурна: След като сте запечатали стека, поставете го във фурната за 10-15 минути в зависимост от желаното изпичане.
  4. Почивка: Извадете ръмп стека от фурната, поръсете с още малко черен пипер и го оставете да почине на топла чиния за около 10 минути, за да се запазят соковете в месото.

Какво да поднесем с ръмп стек

Препоръчваме да сервирате ръмп стека с хрупкави пържени картофи или кремообразно пюре, гарнирани с бéрнски сос и свежа градинска салата или със сметанов спанак. Да ви е сладко!

Premium Beef T-Bone Steak, Black Angus Cute 450g - 1kg

21.49 лв
Small/large calf cut
 
21.49 лв
 

Details for T-Bon Beef Steak

Naturally WITHOUT hormonesFresh beefDelivery with a cooler bagTransport at -1 to +4 °CPremium BBQ Steak
View product details

More recipes for beef in the oven, grill, pan