Рецепта за телешки гърди в тенджера

Shop directly from the photo
Рецепта за телешки гърди в тенджера
  • 1.8 до 2.3 кг телешки гърди, плосък или заоблен разрез
  • 1 до 2 с.л. зехтин extra virgin
  • 3 големи глави лук, нарязани на шайби
  • Сол
  • 5 до 6 скилидки чесън, ситно нарязани
  • 3 до 4 дафинови листа
  • 1 стрък розмарин
  • 1 стрък мащерка
  • 2 чаши телешки бульон
  • 2 до 3 големи моркова, обелени и нарязани на парчета от 3-4 см
  • 1 с.л. горчица (по желание)

Подправки:

  • Сол (за овкусяване на месото и лука)
  • Дафинови листа
  • Розмарин
  • Мащерка

Начин на овкусяване:

  1. Посолете добре телешките гърди и я оставете на стайна температура за 30 минути.
  2. Като използвате остър нож, направете тънки разрези върху мазнината, като не режете месото, направете и тънки разрези в противоположната посока. 
  3. След като запържите месото, овкусете лука със сол, докато се сотира.

Начин на готвене:

  1. Подготовка на месото:
    • Почистете излишната мазнина, ако има големи парчета.
    • С остър нож направете диагонални нарези върху слоя мазнина, без да режете месото.
  2. Запържване:
    • Загрейте дебелостенна тенджера (с капак) на средно висока температура.
    • Сложете гърдите с мазнината надолу и я запържете за 5-8 минути, докато стане златиста.
    • Обърнете и запържете и другата страна.
  3. Сотиране на лука и чесъна:
    • Извадете месото и го оставете настрани.
    • Сложете лука в тенджерата, добавете малко сол и го сотирайте за 5-8 минути. Добавете чесъна и гответе още 1-2 минути.
  4. Подготовка за печене:
    • Преместете лука и чесъна към стените на тенджерата.
    • Сложете месото обратно, добавете бульона и вързания с конец розмарин, мащерка и дафинови листа.
    • Загрейте бульона до кипене, покрийте тенджерата с капак и я сложете в предварително загрята фурна на 150°C.
  5. Готвене:
    • Печете 3 часа, като обръщате месото на всеки час.
    • След това добавете морковите и гответе още 1 час, докато месото стане много крехко.
  6. Приготвяне на сос (по желание):
    • Извадете морковите и половината лук. Пасирайте останалите съставки от тенджерата, за да направите сос. Добавете 1 с.л. горчица, ако желаете.

С какво може да се сервира:

  • С варени, печени или пюрирани картофи
  • С яйчени спагети
  • С полента

44 Farms x Meat Church USDA Prime Brisket Special

82.49 лв
Количество
 
82.49 лв
 

Details for телешките гърди

Натурално БЕЗ хормониПрясно телешко месоДоставка с хладилна чантаТранспортиране при -1 до +4 °CПремиум стек за барбекю
View product details

More recipes for beef in the oven, grill, pan