Рецепта за Chuck Eye Стек на тиган

Shop directly from the photo
Chuck Eye стек готов вид

Рецепта за сочен стек от плешка (Chuck Eye Steak)

Превърнете един достъпен разрез месо в неустоимо крехък стек с тази лесна рецепта за Chuck Eye Steak. Готов е за броени минути, а вкусът му се конкурира със скъпите рибай стекове.

Сурово месо Chuck Eye стек

Необходими продукти

За стековете:

  • 2 броя стекове от плешка (Chuck eye), по 300–400 г всеки (около 2.5-3см. дебелина)

  • 1 с.л. зехтин

  • 1 ч.л. сол

  • 1/2 ч.л. черен пипер

  • 1/2 ч.л. пушен червен пипер (по желание, за по-пушен вкус)

За чесновото масло с билки:

  • 4 с.л. меко, но не разтопено, краве масло (несолено)

  • 2 скилидки чесън, ситно нарязани

  • 1 с.л. ситно нарязан пресен магданоз (може да се замени с розмарин или мащерка)

  • 1/2 ч.л. сол

  • 1/4 ч.л. черен пипер


Инструкции за приготвяне

1. Подготовка на стековете

  • Подсушете месото с кухненска хартия.

  • Намажете с малко зехтин и овкусете със сол, черен пипер и, по желание, пушен червен пипер.

Овкусяване на Chuck Eye Стек

2. Запечатване

  • Загрейте добре чугунен тиган (или друг тежък тиган) на средно висока температура.

  • Добавете малко зехтин, сложете стековете и запечете по 3–4 минути от всяка страна до вътрешна температура:

    • 57°C (135°F) – средно сурово (medium-rare)

    • 63°C (145°F) – средно (medium)

    • 68°C (155°F) – средно добре изпечено (medium-well)

    • 74°C (165°F) – добре изпечено (well-done)

Овкусяване на Chuck eye стек с зехтин

3. Приготвяне на чесновото масло

  • Смесете маслото с чесъна, магданоза, солта и пипера до получаване на ароматно масло.

Овкусяване на Chuck Eye Стек

4. Сервиране

  • Оставете стековете да починат няколко минути след готвене, за да се запазят сочни.

  • Поднесете със слой от чесновото масло отгоре.

Овкусени Chuck Eye Стекове преди готвене

Съвети от BioAngus

  • Следете температурата: използвайте кухненски термометър за перфектна сочност.

  • Режете напречно на влакната – това гарантира по-крехки хапки.

  • Оставете стековете да починат – не прескачайте тази стъпка!

Телешки Chuck Eye стек Блек Ангъс Bioangus

23.99 лв
Разфасовка от малко/голямо теле
 
23.99 лв
 

Details for Chuck eye стека

Натурално БЕЗ хормониПрясно телешко месоДоставка с хладилна чантаТранспортиране при -1 до +4 °CПремиум стек за барбекю
View product details

More recipes for beef in the oven, grill, pan