Рецепта за телешки черен дроб с лук на тиган

Shop directly from the photo
Черен дроб с лук - завършен вид

Тази класическа рецепта за телешки дроб с лук ще промени мнението дори на най-големите противници на дроба. Съчетавайки нежна текстура, сладък лук и богат вкус, тя е идеален избор за домашна вечеря. Тайната за перфектен резултат се крие в три прости стъпки: накисване в мляко, минимално обръщане по време на готвене и избягване на препичане.

Време за приготвяне:


⏱ Подготовка: 20 мин.
⏱ Готвене: 15 мин.
⏱ Общо време: 35 мин.
Порции: 4

Необходими продукти:
  • 900 г нарязан телешки дроб (гарантирано качество от BioAngus)

  • 360 мл прясно мляко (или достатъчно да покрие дроба)

  • 60 г масло, разделено на две (може да се приготви и с телешка лой)

  • 2 големи сладки лука (напр. Видалия), нарязани на шайби

  • 2 чаши брашно (или по нужда)

  • Сол и черен пипер на вкус

Необходими продутки за Черен дроб с лук на тиган

Начин на приготвяне:

  1. Изплакнете внимателно парчетата телешки дроб със студена вода и подсушете с кухненска хартия.

  2. Поставете дроба в плитка купа и го залейте с млякото. Оставете да престои поне 20 минути (може и повече) – това омекотява текстурата и премахва горчивината.

    Заливане на телешкия черен дроб с мляко
  3. Загрейте 2 с.л. масло в голям тиган на умерена температура. Добавете шайбите лук и гответе, докато омекнат – около 3 до 5 минути. Извадете ги в купа и отделете.

    Загряване на тигана с масло и лук
  4. В чиния смесете брашно със сол и черен пипер. Извадете дроба от млякото и оваляйте всяко парче в брашнената смес.

    Смесване на сол и брашно в купа - овалване на дроба в брашното
  5. В същия тиган разтопете останалото масло и загрейте на средно висока температура. Изпържете дроба за около 3–4 минути от всяка страна, докато получи златиста коричка.

    Запържване на черния дроб
  6. Върнете лука в тигана и гответе още няколко минути, докато всичко се загрее добре. Вътрешността на дроба трябва да остане леко розова.

    Връщане на кромида в тигана - запържване на черния дроб с кромида
  7. Сервирайте топло – класика, която си заслужава всяка хапка!

    Сервиране на черния дроб с лука
С какво да сервирате:
  • Картофено пюре

  • Запечени зелени зеленчуци (аспержи, броколи)

  • Прясна салата

 

Тази рецепта за телешки дроб с лук не само впечатлява с вкус, но и е отличен начин да се възползвате от хранителните качества на качествено телешко месо от BioAngus. Идеален избор за традиционна и питателна вечеря у дома.

BioAngus Телешки Черен дроб

10.99 лв
Разфасовки
 
10.99 лв
 

Details for телешкия черен дроб

View product details

More recipes for beef in the oven, grill, pan