За животните отглеждани от Bioangus

Фермите на Био Ангус

Нашите месодайни говеда, развъждани и хранени за месо

Какви животни отглеждаме във фермите на BIOANGUS

Във фермите ни в Стара Планина отглеждаме чистопородни Ангуси. Породата поставя своето начало преди повече от 200 години в графство Абърдийн, регион Ангус в Шотландия, откъдето произлиза и самото наименование на животните.

Ангусите имат добре изразена структура с удължено и замускулено тяло, малка и нежна глава, къси крайници и жив темперамент. Най-съществените признаци за породата са високата скорозрелост, добрата аклиматизационна способност (от -40°C до +40°C), отличен майчин инстинкт, дълголетие и пригодност към пасищно отглеждане. Ангус говедата се отличават с висок кланичен рандеман, леки кости и отлично качество на месото, което е мраморирано, тънковлакнесто, крехко и вкусно.

В какви условия отглеждаме нашите животни

Най-вярната формула за производство на качествено Ангус месо са здравите животни, които живеят по естествените пасища на Стара Планина, намиращи се от подножието на връх Ведерник до устието на Горноломска и Стакевска река. Нашите Ангус говеда се раждат на пасищата и бозаят от майките си до 7-месечна възраст, след което тази част от тях, която е предназначена за доугояване, преминава на оборно-дворно отглеждане със специален комбиниран фураж по наша рецепта, произведен от "Вианд" АД.

Правилното управление и ежедневните ни грижи за стадата са гарантирани от двувековния опит на фамилия Яневи.

Нашите животни се отглеждат без употребата на ГМО фуражи, антибиотици, хормони или стероиди.Нашето основно мото за правилно отглеждане на добитъка ни е: много планински пасища с течаща изворна вода и малко,но слънчево и хуманно оборно-дворно доугояване!

Защо нашето месо е здравословно?

Пасищата ни в Стара Планина са разположени предимно в НАТУРА 2000 ,a в Пирин планина са от 900 до 2000 метра надморска височинаи и са с богато биоразнообразие. В тях растат над 150 вида билки, които помагат за естественото вътрешно обезпаратизяване на животните. Доказателство за това са лабораторните анализи от катедрата на доц. Маруцов в Тракийския университет, които години наред показват, че животните ни нямат вътрешни паразити.

Нашата технология на отглеждане осигурява чрез етеричните масла в билките и чистата растителност, с които се хранят животните ни, специфичен вкус и аромат на месото с богато съдържание на Омега 6 наситени масни киселини и линолова киселина (CLA) в пъти повече от конвенционалните животни. Тези показатели в нашето Bio Angus месо повишават имунитета, подпомагат изгарянето на мазнини, намаляват риска от образуването на ракови клетки, инсулиновата резистенност и сърдечно-съдовите заболявания.

При лабораторен анализ установихме, че 62% от мазнините в Bio Angus телешкото месо са мононенаситени, което означава, че те са толкова полезни за сърцето и здравето, колкото и мазнините, които се откриват в студено пресования зехтин. Характерно за Bio Angus месото е наличието на жизненоважни витамини и минерали и е отличен източник на протеини, за да расте и да се възстановява човешкото тяло. Месото ни е и ценен източник на енергия и съдържа така ценните желязо, цинк и органичен селен, витамини от група B и витамин D.

Разходи се и почувствай живота във фермата

Подари си различна емоция и се разходи по пасищата ни

Какво е Био Ангус за нас

Докосни се до Bio Angus

Вкуси от опита на 7 поколения животновъди

100% Месо без хормони и антибиотициХранени с треви, билки и специален фураж за доугояване

Развъждане и продажба на българско сиво говедо в Пирин

Развъждане и отглеждане на коне в Пирин

Продажба на коне

Отглеждане и продажба на телета Херефорд

Отглеждане на агнета и овце

Лимитиран брой бяла дунавска свиня

Посетете фермите на Био Ангус

Открийте ни на картата

102 29, с. Боровица
общ. Белоградчик, 3955

Телефон: (+359) 878 85 42 57

Взимане от фермата

Понеделник - Петък: 9:00 - 17:00
Събота: 10:00 - 13:00
Неделя: Затворено

с. Малки Цалим
общ. Сандански, 2800

Телефон: (+359) 876 42 04 43

Скоро ще може да вземете и от фермата

За момента не предлагаме взимане на място

Как отглеждаме телета и говеда (БСГ) в планината

Още за фермите на Био Ангус

Производство и стандарти във фермата

За фермите на Био Ангус