Ферма за развъждане и отглеждане на телета и говеда за месо

Вкусът на здравословното телешко месо

BionAgus е символ на качественото и здравословно телешко месо, произведено с опита на седем поколения стопани животновъди. Основно сме се специализирали в развъждане на месодайни говеда, поддържане на еко пасища и ливади и добив на най-високия клас премиум меса.

BioAngus – чистото месо от фермите на Яне Янев

Историята на BioAngus е продължение на прадядовите скотовъдни практики на фамилия Яневи, чиито корени са в далечната 1833 г. в полите на Пирин планина. Отглеждането на животни в Яневия род е било не просто занаят, а начин на живот, препитание и отговорност, предавани два века от баща на син.

Яне Янев и началото на BioAngus

Яне Янев като наследник на този богат опит от най-ранна възраст трупа знания в отглеждането на животни и със страстта си към тях става нов двигател за развитието на семейната традиция. Съчетавайки опит и мъдрост, наследени от своите предци, с модерни знания и с огромна любов към животните, той поставя началото на BioAngus – символ на производството на здравословно телешко месо.

Какъв е опитът във фермите на Яне Янев за развъждане и отглеждане на говеда

Наследствените ферми на Яне Янев се намират в югозападната част на Пирин планина, а партньорските му ферми са разположени в Западна Стара планина край Белоградчишките скали.

Фермите на Яневия род в Пирин планина са от близо двеста години.

Те са смесени стопанства – в тях се отглеждат говеда от автохтонната порода Българско сиво говедо (БСГ), коне, овце, свине и кокошки.

Технологията е целогодишно пасищно отглеждане на говедата със зимно подхранване.

Стопанството е разположена на над 900 м. надморска височина, а в тази част на Пирин има повече от 150 вида диворастящи билки, които спомагат за естественото вътрешно обезпаразитяване на животните.

Мисията ни е здравословно телешко месо за ценители.

Защо създадохме Bio Angus?

Нашето телешко месо се произвежда от говеда под селекционен контрол от породата Абърдийн Ангус (Black Angus и Red Angus). Кравите - майки раждат телетата в естествената среда на пасищата, одобрени по мярка Еко-ПЗП. Там телетата бозаят и пасат на воля без стрес, без медикаменти и хормони. Хранителните източници са треви, диворастящи билки и храсти в район с голямо биоразнообразие в Северозападна България. По този начин природните ресурси от тези диви територии от подножието на връх Ведерник до Боров камък, чистата вода на Стакевска река и Горноломска река гарантират, че говеждото месо Ангус, което клиентите ни получават, е възможно най-доказаната био продукция. То притежава отлична текстура, уникална крехкост и неповторим вкус. Животните ни се превозват директно от фермите до кланица „Монтком“ при стриктно спазване на изискванията за хуманно отношение. Месото на Bio Angus e от млади животни на възраст между 12 и 21 месеца, с висока степен на мраморираност с искрящо бяла полезнохолестеролна лой, плътна структура, розово-червен цвят. Това се дължи на правилната технология на отглеждане, най-вече в последната фаза на доугояване с качествени зърнени фуражи, но без антибиотици, без хормонални препарати, без генно-модифицирани фуражи и трупно брашно. Продукцията ни е чисто охладено месо без химически подобрители, добито от здрави животни. Премиум телешкото месо от Bio Angus е с високо качество, удовлетворяващо и най-взискателните клиенти.

Затова днес Bio Angus представлява синтез между традициите на миналото и модерното знание от настоящето. Всеки продукт, който напуска фермата, носи в себе си частица от историята и наследството на фамилия Яневи.

Духът на Bio Angus

Когато избирате Bio Angus, вие не само получавате висококачествени чисти продукти от телешко месо, но и ставате част от богатата история, вкусвайки от опита на 7 поколения животновъди.

Към момента онлайн магазина на Bio Angus продава само и единствено телешко месо от порода телета Абърдийн Ангус.

С какво се хранят нашите животни

Говедата на Bio Angus в тучните пасища на Стара планина

Диворастящи билки и чиста вода в изобилие

Партньори, от които вече си опитал нашия Блек Ангъс

Част от партньорите на Bioangus на трупно телешко месо от Блек Ангъс

Vivenda

Верига месарници продаващи премиум телешко месо в гр. София

Butcher

Месарницa в гр. София

Ресторанти Виктория

Верига ресторанти в гр. София - Ловен парк, Пловдив, Банско и Боровец

Crystal Steak House

Стек хаус ресторант в гр. София

Capitain Cook

Рибен & Стек хаус ресторант в хотел Маринела, гр. София

Градски Легенди

Рибен & Стек хаус ресторант в гр. София

Гранд Хотел София

Хотел в гр. София

Ресторант Милениум

Хотел Маринела в гр. София

Vitoro

Месопреработателно предприятие

Bozmov

Производител на месо и месни продукти

Vivecta

Дистрибутор на широка гама месни продукти и храни за българския пазар

Скотовъдният род Яневи зад Bioangus

Научи за корените в рода Яневи, върху които се изгражда Bioangus

Андон Янев (1835г)

Роден в Серес, днешна Гърция, но се задомява и основава рода Яневи в селата Богородица и Дреново, Петричко. Заедно със сина си син Златан изграждат първия чифлик в село Малки Цалим.

Златан Янев (1859г)

Първороден син на Андон Янев, който развива стопанството в Малки Цалим, с овце, кози и говеда и го превръща в едно от най-добрите стопанства в Пиринска Македония.

Яне Янев (1881г)

Първороден син на Златан Янев, той е баща на син и две дъщери. Синът му Димитър Янев е тежко ранен по време на Деветоюнския преврат 1923 г. и наскоро умира, а родът е продължен чрез дъщеря му Мария...

...която се омъжва за Георги Ников (представител на другия най-заможен род в селото), като той приема фамилията Яневи, за да запази традицията и да съхрани стопанството. Яне Янев, освен загубата на сина си, преживява  и палеж на конака, който е изгорен до основи. Но той е с несломим дух, защото въпреки всичко намира сили бързо да изгради нов дом и отново да се отдаде на стадата. Има основен принос при търговията с живи животни за Германия.

Георги  Янев
4-то поколение животновъд

Георги Янев

Приема фамилията Яневи като зет в рода и продължава развитието на скотовъдството с говеда, овце и кози. Разработва нови земи и ливади в полите на Пирин планина и така разширява производство на фуражи за изхранване на животните. Има основна заслуга за изграждането на фамилната воденица и при обучението на волски и конски впрягове, а също така и на работната ръка в стопанството.
Яне Янев II
5-то поколение животновъд

Яне Янев II

Дългогодишен кмет, общественик, енергичен и горд стопанин, той заедно с баща си Георги Янев се противопоставя години наред на влизането в ТКЗС. Едва през март 1959 чрез насилствена колективизация сградите, инвентарът и животните на стопанството са иззети от комунистическата власт, а Яне Янев е принуден да напусне селото. След промените той се връща отново в селото, избран е за кмет, но основно се занимава със земеделие и животновъдство до края на живота си. Още приживе предава цялото стопанство в ръцете на първородния си внук Яне Янев.
Георги Янев II
6-то поколение жвотновъд

Георги Янев II

Син на Яне Янев II, той заедно с баща си и сина си Яне Янев възстановяват стопанството след 1989 г., купуват стопанския двор в с. Малки Цалим, обора и прилежащите сгради, както и овчарника в с. Дебрене и продължават отглеждането на говеда, овце и коне.

Кой развива сега стопанството на рода Яневи

7-мо поколение животновъд

Яне Янев

Съвременният животновъд във фамилия Яневи е първородният син на Георги Янев ІІ, който носи с гордост името на дядо си Яне. Както всички свои предци, израства сред природата и с труда, уменията и целия опит на фамилията поставя чрез Bioаngus началото на ново развитие на двувековната сага, съчетавайки знанията от предците си с иновациите на настоящето, за да пренесе духът и вкусът на здравословното месо без хормони и антибиотици до трапезата на всеки човек ценящ здравето си.

Какъв е опита ни в отглеждането на животни

7-поколения скотовъди

Над 150 год предаван опит в отглеждане на говеда

Пасища одобрени по ЕКО-ПЗП

Екологични практики, прилагани в стопанството на Bioangus по еко схемите за постоянно затревени площи

Сертификат за хуманно отношение към животните

Bioangus отговаря на целия пакет от изисквания свързани с методи на отглеждане, транспорт,

Пасищата, от които се хранят нашите животни

Част от ежедневието във фермата

Малка част от нашите Блек и Ред Ангъси на паша

Коситба на нашите ливади

Добиваме ролонни бали за зимно хранене на говедата

Вкусвайки от Bioangus вие вкусвате от опита на 7 поколения животновъди в отглеждането на месодайни животни. Станете част от богатата история на здравословното месо, без антибиотици и хормони.

Присъствието ни в медиите

Нашата гражданска позиция относно животновъдството в България

Част от ръководния екип на Bioangus

Яне Янев

Иван Подолински

Мартин Дончев

Как се грижим за нашите говеда във фермата

Избери от снимката наш продукт

Подбрани продукти за вас

Посети нашите ферми в Пирин или Стара планина

Открийте ни на картата

102 29, с. Боровица
общ. Белоградчик, 3955

Телефон: (+359) 878 85 42 57

Взимане от фермата

Понеделник - Петък: 9:00 - 17:00
Събота: 10:00 - 13:00
Неделя: Затворено

с. Малки Цалим
общ. Сандански

Телефон: (+359) 876 42 04 43

Скоро ще можете да вземете от фермата.

За момента не предлагаме взимане на място.

Подарете си приключение в Пирин с яздене на нашите коне

Научи още за фермите, породите телета и производството в Био Ангус

Информирай се още за качеството на телешкото месо
Фермите на Био Ангус

Нашите животни във фермата

Фермите на Био Ангус

Производство и стандарти на фермата