Нашето телешко месо се произвежда от говеда под селекционен контрол от породата Абърдийн Ангус (Black Angus и Red Angus). Кравите - майки раждат телетата в естествената среда на пасищата, одобрени по мярка Еко-ПЗП. Там телетата бозаят и пасат на воля без стрес, без медикаменти и хормони. Хранителните източници са треви, диворастящи билки и храсти в район с голямо биоразнообразие в Северозападна България. По този начин природните ресурси от тези диви територии от подножието на връх Ведерник до Боров камък, чистата вода на Стакевска река и Горноломска река гарантират, че говеждото месо Ангус, което клиентите ни получават, е възможно най-доказаната био продукция. То притежава отлична текстура, уникална крехкост и неповторим вкус. Животните ни се превозват директно от фермите до кланица „Монтком“ при стриктно спазване на изискванията за хуманно отношение. Месото на Bio Angus e от млади животни на възраст между 12 и 21 месеца, с висока степен на мраморираност с искрящо бяла полезнохолестеролна лой, плътна структура, розово-червен цвят. Това се дължи на правилната технология на отглеждане, най-вече в последната фаза на доугояване с качествени зърнени фуражи, но без антибиотици, без хормонални препарати, без генно-модифицирани фуражи и трупно брашно. Продукцията ни е чисто охладено месо без химически подобрители, добито от здрави животни. Премиум телешкото месо от Bio Angus е с високо качество, удовлетворяващо и най-взискателните клиенти.
Затова днес Bio Angus представлява синтез между традициите на миналото и модерното знание от настоящето. Всеки продукт, който напуска фермата, носи в себе си частица от историята и наследството на фамилия Яневи.
Духът на Bio Angus
Когато избирате Bio Angus, вие не само получавате висококачествени чисти продукти от телешко месо, но и ставате част от богатата история, вкусвайки от опита на 7 поколения животновъди.
Към момента онлайн магазина на Bio Angus продава само и единствено телешко месо от порода телета Абърдийн Ангус.