Рецепта за Рибай Стек на Чугунен Тиган

Пазарувай директно от снимката
Рецепта за Рибай Стек на Чугунен Тиган

Има много видове телешки стекове, някои от които са стриплойн, тендерлойн, скърт, сирлойн, тибоун, томахоук, фланк, ръмп, денвър и рибай, разбира се. Последният е един от любимите ни, тъй като той е с богат вкус и аромати. Всеки от тях има много различна текстура, но въпреки това се приготвят и овкусяват почти еднакво. Само по себе си, телешкото месо е достатъчно вкусно, затова не е нужно да се прекалява с подправките, особено, когато се готви на грил, а и не само.

Рибай Стек на Чугунен Тиган
Рибай Стек на Чугунен Тиган

За най – добро изживяване е необходимо, съставките да са с високо качество. Солта е в основата на вкуса. Най – добрият приятел на телешкия стек е солта Малдон. Тя придава уникален и несравним с друга сол вкус. Задължително трябва да имате такава в арсенала си от подправки. Следващата стъпка е черния пипер. За целта, прясно смленият микс от пипери е задължителен. Не на последно място са пресните розмарин и мащерка. Имат невероятни аромати и ще направят вашия стек на едно много по-високо ниво.  Телешко без чесън не може, използвайте пресен в маслената „баня“ в чугунения тиган (ако не е оребрен).

Рибай Стек на Чугунен Тиган

Повечето от вас може би си мислят, че да си направят телешки стек е трудно. Това съвсем не е така. Има само няколко тънки момента и успехът ще бъде във ваши ръце. Чугунът е може би най – доброто средство за готвене на стекове. Поради факта, че задържа и разпределя топлината, изпичането им става с несравнима хрупкава коричка и крехко тяло. Високата температура запечатва и карамелизира стека мигновено, това е много важно, за да не изтекат соковете още в началото на готвенето. Затова се уверете, че тиганът е добре загрят, преди да сложите стека в него. Другата тънкост е температурата на изпичане в сърцевината на стека.

Рибай Стек на Чугунен Тиган

Вътрешна температура:

Блу реър: 47 градуса

Реър: 49 градуса

Мидиъм реър: 52 градуса

Мидиъм: 57 градуса

Мидиъм уел: 63 градуса

Уел Дън: 71 градуса

За повече информация виж какви са видовете степени на изпичане на телешкия стек .

Тъй като, повечето стекове са с различна дебелина и размери, ще е най – добре да си набавите термометър за измерване на вътрешната температура. За мидиъм реър, тя трябва да бъде 45 градуса по целзий. След като ги извадите от тигана, температурата ще се покачи с още 6-7 градуса.

Рибай Стек на Чугунен Тиган
Рибай Стек на Чугунен Тиган

За да запазите крехкостта на телешкото месо, Ви препоръчваме да печете максимум до мидиъм реър.

Телешки рибай стек от Блек Ангъс, без кост, Ribeye Steak

29.99 лв
Разфасовка от малко/голямо теле
 
29.99 лв
 

Детайли за Рибай стека от Блек Ангъс

Натурално БЕЗ хормониПрясно телешко месоДоставка с хладилна чантаТранспортиране при -1 до +4 °CПремиум стек за барбекю
Вижте повече информация за продукта

Още рецепти за телешко на фурна, скара, тиган