ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА СОСОВЕ ЗА СТЕКОВЕ
10 мин |
15 мин |
ЛЕСНО |
4 |
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1бр. семеен сет със стекове от BioAngus
За крема от хрян
- 1 c.л. заквасена сметана
- 1/2 c.л. тежка сметана
- 1/4 c.л. хрян (приготвен в буркан)
- 4 с.л. бял винен оцет
- По 1 ч.л. сол и пипер
- 2 стръка див лук (нарязан)
За зеления сос
- 2 cтръка листа магданоз (нарязани на ситно)
- 1/4 c.л. риган
- 1/4 c.л. каперси
- 4 с. л. дижонска горчица
- 1/2 ч.л. червен пипер
- 2 скилидки чесън (накълцан)
- 2 с. л. шалот (накълцан)
- 2 с. л. лимонов сок
- 1/2 ч.л. Сол и пипер
- 1 с.л. Зехтин
- 3 с. л. телешка лой
- 1 малък лук (нарязан на малки кубчета)
- 6 стръка мащерка (стъблата са премахнати)
- 1/2 c.л. балсамов оцет
- 1 ч.л. Сол и пипер
- 1 c.л. Червено вино
- 4 c.л. Телешки бульон
- 1 с. л. розмарин
1. КРЕМ ОТ ХРЯН
- Комбинирайте всички съставки заедно и разбийте, докато се смесят. Охладете до готовност за употреба
- Комбинирайте всички съставки в купа и разбийте, докато се смесят.
- Загрейте тиган с дебело дъно на средно висока температура. Добавете лойта и лука и задушете, докато започне да покафенява. Намалете топлината до средна и продължете да карамелизирате за 15 минути. Лукът трябва да има наситен карамелизиран цвят.
- Добавете балсамовия оцет и намалете докато леко се сгъсти, около 4-5 минути.
- Добавете червеното вино и намалете котлона наполовина за още около 3-4 минути.
- Добавете телешкия бульон и розмарин и оставете да къкри за 15-20 минути.
- Свалете от огъня и подправете със смес от сол и пипер.
- Оставете настрана до готовност за сервиране.
СЪВЕТ НА ГОТВАЧА
Сосовете могат да се приготвят до два дни преди сервиране. Загрейте отново сока от балсамов лук на средно силен огън, докато заври и е готово за сервиране.