Как се готви и пече Т-Бон стек на скара

Пазарувай директно от снимката
Как се готви и пече Т-Бон стек на скара

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА СОС ЗА РИБАЙ СТЕК

 60 мин
подготовка

90 МИН
готвене

СРЕДНО
ниво на умения

4
порции

 

 

СЪСТАВКИ


  • 2 бр. Т-Боун стекове
  • 2 ч.л. сол и пипер
  • 2 домата
  • 2 супени лъжици намачкани скилидки чесън
  • 1/4 c лук (грубо нарязан)
  • 1 Халапеньо
  • 1 гуахило чили
  • 2 ч.л. Chipotle
  • 1/2 c кориандър
  • 1/2 ч.л. пипер
  • 1 супена лъжица сок от лайм

 

ИНСТРУКЦИИ ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА ПОРТЪРХАУС СТЕК


1

Извадете пържолите от хладилника 30–60 минути преди печене, за да достигнат стайна температура


2

Пригответе своя грил, газ или дървени въглища с двузонов метод за нагряване. Едната страна свети, а другата не е включена или няма въглен под решетката. Оставете вашата скара да се загрее предварително за 10 минути или докато дървените въглища станат пепеляво бели.


3

Почистете и леко намаслете решетката за скара. Подправете пържоли с 44 Farms Salt & Смесете с черен пипер и поставете пържолите върху страната на директната топлина на скарата.


4

Оставете пържолата да се запече за 4 минути от всяка страна, за да получи хубава коричка, обърнете пържолата веднъж от всяка страна, за да оставите следи от скара. Обърнете, за да готвите от другата страна.


5

Преместете пържолата към страната с индиректна топлина, за да завършите готвенето.


6

Оставете да се готви за 10–12 минути, като обръщате от време на време, докато вътрешната температура достигне 120º за средно печено и 130º за средно.


7

Поставете ивицата на пържолата, страната с мазната капачка, върху скарата за около 30–45 секунди, за да получите добра коричка върху маслената капачка.


8

Оставете стека да почине 5 минути преди сервиране.


9

ЧЕРВЕН СОС


10

Предварително загрейте фурната до бройлери.


11

Отстранете семената и стъблото от чилито guajillo и поставете чилито под бройлери за 1 минута. Поставете чили в малка купа. Залейте с вряла вода и покрийте. Оставете да престои 5 минути и прецедете водата.


12

Поставете домати, лук, чесън и халапеньо върху тава за печене. Намаслете леко.


13

Печете под бройлери за 5–10 минути.


14

Поставете всички съставки в блендер и пасирайте до гладкост.

 

СЪВЕТ НА ГОТВАЧА

Довеждането на пържолите до стайна температура преди готвене ще позволи по-равномерно изпичане на пържолите. Готвенето на пържоли на индиректна топлина ще позволи по-равномерно готвене на цялата пържола.

Premium Т-Бон стек от телешко месо, Блек Ангъс, T-Bone Steak

41.99 лв
Разфасовка от малко/голямо теле
 
41.99 лв
 

Детайли за Т-Бон стек от телешко месо

Натурално БЕЗ хормониПрясно телешко месоДоставка с хладилна чантаТранспортиране при -1 до +4 °CПремиум стек за барбекю
Вижте повече информация за продукта

Още рецепти за телешко на фурна, скара, тиган