ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА СОС ЗА РИБАЙ СТЕК
60 мин |
90 МИН |
СРЕДНО |
4 |
СЪСТАВКИ
- 2 бр. Т-Боун стекове
- 2 ч.л. сол и пипер
- 2 домата
- 2 супени лъжици намачкани скилидки чесън
- 1/4 c лук (грубо нарязан)
- 1 Халапеньо
- 1 гуахило чили
- 2 ч.л. Chipotle
- 1/2 c кориандър
- 1/2 ч.л. пипер
- 1 супена лъжица сок от лайм
ИНСТРУКЦИИ ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА ПОРТЪРХАУС СТЕК
Извадете пържолите от хладилника 30–60 минути преди печене, за да достигнат стайна температура
Пригответе своя грил, газ или дървени въглища с двузонов метод за нагряване. Едната страна свети, а другата не е включена или няма въглен под решетката. Оставете вашата скара да се загрее предварително за 10 минути или докато дървените въглища станат пепеляво бели.
Почистете и леко намаслете решетката за скара. Подправете пържоли с 44 Farms Salt & Смесете с черен пипер и поставете пържолите върху страната на директната топлина на скарата.
Оставете пържолата да се запече за 4 минути от всяка страна, за да получи хубава коричка, обърнете пържолата веднъж от всяка страна, за да оставите следи от скара. Обърнете, за да готвите от другата страна.
Преместете пържолата към страната с индиректна топлина, за да завършите готвенето.
Оставете да се готви за 10–12 минути, като обръщате от време на време, докато вътрешната температура достигне 120º за средно печено и 130º за средно.
Поставете ивицата на пържолата, страната с мазната капачка, върху скарата за около 30–45 секунди, за да получите добра коричка върху маслената капачка.
Оставете стека да почине 5 минути преди сервиране.
ЧЕРВЕН СОС
Предварително загрейте фурната до бройлери.
Отстранете семената и стъблото от чилито guajillo и поставете чилито под бройлери за 1 минута. Поставете чили в малка купа. Залейте с вряла вода и покрийте. Оставете да престои 5 минути и прецедете водата.
Поставете домати, лук, чесън и халапеньо върху тава за печене. Намаслете леко.
Печете под бройлери за 5–10 минути.
Поставете всички съставки в блендер и пасирайте до гладкост.
СЪВЕТ НА ГОТВАЧА
Довеждането на пържолите до стайна температура преди готвене ще позволи по-равномерно изпичане на пържолите. Готвенето на пържоли на индиректна топлина ще позволи по-равномерно готвене на цялата пържола.