Съставки:
- 2 буркана по 700 гр. готов телешки костен бульон
- 1 голям морков
- 1 пащърнак
- 1 картоф
- 1/4 глава лук
- 2 скилидки чесън
- Щипка сол
- Щипка черен пипер
- 1 дафинов лист
- Няколко стръка пресен магданоз
Начин на приготвяне:
- Нарежете моркова, пащърнака и картофа на малки кубчета.
- Наситнете лука и чесъна.
- В голяма тенджера излейте костния бульон и загрейте на среден огън.
- Добавете нарязаните зеленчуци, лука и чесъна в бульона.
- Подправете със сол, черен пипер и добавете лавровия лист.
- Варете на слаб огън за около 20-30 минути, докато зеленчуците омекнат.
- Преди сервиране поръсете с наситнен пресен магданоз.
- Сервирайте топло в красива купа.