Рецепта как се приготвя телешки рибай стек за скара

Пазарувай директно от снимката
Сочен Рибай стек, приготвен на фурна, поднесен на чиния. Стекът е овкусен със сол и прясно смлян черен пипер, украсен с печен чесън и пресен розмарин.

Необходими Продукти:

  • 1 Рибай стек (около 250-300 г)
  • Сол и прясно смлян черен пипер
  • 2 с.л. зехтин или масло
  • Няколко скилидки чесън, натрошени
  • Няколко клонки пресен розмарин или тимиан

МАРИНОВАНЕ НА РИБАЙ СТЕКА

Ако имате семейство или приятели, които обичат сочни, ароматни, крехки пържоли... сложете тези мариновани рибай стекове в менюто за следващата си вечер на скара.

 

ЗАЩО ТАЗИ РЕЦЕПТА СЕ ОТЛИЧАВА

  • Супер сочни и крехки рибай стекове.
  • Маринатата носи голям вкус във всяка една хапка.
  • Пържолите могат да се мариноват 1-2 дни предварително , което прави готвенето ви супер лесно.
  • Тези пържоли? Много по-добри са от обичайните хот-дог и бургери. Просто казвам.

КЛЮЧОВИ СЪВЕТИ ЗА УСПЕХ

Обърнете внимание, че при създаването на тази рецепта използвахме както рибай стекове, така и Т-боун стекове  . Рецептата е страхотна и с двата разфасовки, стига пържолите да са с добро качество и пресни от вашия месар/бакалин.

След като имате шепа съставки, просто ги смесете в херметически затворен съд и оставете пържолите да поемат ароматите на марината в хладилника до времето за печене. Ако е необходимо, обърнете пържолите по средата на времето за мариноване, така че всички страни да са добре овкусени.

Бонус опция : след като извадите пържолите от маринатата, не се колебайте да прехвърлите соса от марината в тенджера и да заври, за да можете да го използвате като сос, който да полеете върху сготвени пържоли. Това е лесен и вкусен начин да се възползвате от цялата ароматна марината.

как се приготвя Рибай и т бон стек  на скара, поставят се марината 2 дни предварително

 

Телешки рибай стек от Блек Ангъс, без кост, Ribeye Steak

29.99 лв
Разфасовка от малко/голямо теле
 
29.99 лв
 

Детайли за Рибай стека от Блек Ангъс

Натурално БЕЗ хормониПрясно телешко месоДоставка с хладилна чантаТранспортиране при -1 до +4 °CПремиум стек за барбекю
Вижте повече информация за продукта

Още рецепти за телешко на фурна, скара, тиган