Необходими Продукти:
- 1 Рибай стек (около 250-300 г)
- Сол и прясно смлян черен пипер
- 2 с.л. зехтин или масло
- Няколко скилидки чесън, натрошени
- Няколко клонки пресен розмарин или тимиан
МАРИНОВАНЕ НА РИБАЙ СТЕКА
Ако имате семейство или приятели, които обичат сочни, ароматни, крехки пържоли... сложете тези мариновани рибай стекове в менюто за следващата си вечер на скара.
ЗАЩО ТАЗИ РЕЦЕПТА СЕ ОТЛИЧАВА
- Супер сочни и крехки рибай стекове.
- Маринатата носи голям вкус във всяка една хапка.
- Пържолите могат да се мариноват 1-2 дни предварително , което прави готвенето ви супер лесно.
- Тези пържоли? Много по-добри са от обичайните хот-дог и бургери. Просто казвам.
КЛЮЧОВИ СЪВЕТИ ЗА УСПЕХ
Обърнете внимание, че при създаването на тази рецепта използвахме както рибай стекове, така и Т-боун стекове . Рецептата е страхотна и с двата разфасовки, стига пържолите да са с добро качество и пресни от вашия месар/бакалин.
След като имате шепа съставки, просто ги смесете в херметически затворен съд и оставете пържолите да поемат ароматите на марината в хладилника до времето за печене. Ако е необходимо, обърнете пържолите по средата на времето за мариноване, така че всички страни да са добре овкусени.
Бонус опция : след като извадите пържолите от маринатата, не се колебайте да прехвърлите соса от марината в тенджера и да заври, за да можете да го използвате като сос, който да полеете върху сготвени пържоли. Това е лесен и вкусен начин да се възползвате от цялата ароматна марината.