Рецепта за Chuck Eye Стек на тиган

Пазарувай директно от снимката
Chuck Eye стек готов вид

Рецепта за сочен стек от плешка (Chuck Eye Steak)

Превърнете един достъпен разрез месо в неустоимо крехък стек с тази лесна рецепта за Chuck Eye Steak. Готов е за броени минути, а вкусът му се конкурира със скъпите рибай стекове.

Сурово месо Chuck Eye стек

Необходими продукти

За стековете:

  • 2 броя стекове от плешка (Chuck eye), по 300–400 г всеки (около 2.5-3см. дебелина)

  • 1 с.л. зехтин

  • 1 ч.л. сол

  • 1/2 ч.л. черен пипер

  • 1/2 ч.л. пушен червен пипер (по желание, за по-пушен вкус)

За чесновото масло с билки:

  • 4 с.л. меко, но не разтопено, краве масло (несолено)

  • 2 скилидки чесън, ситно нарязани

  • 1 с.л. ситно нарязан пресен магданоз (може да се замени с розмарин или мащерка)

  • 1/2 ч.л. сол

  • 1/4 ч.л. черен пипер


Инструкции за приготвяне

1. Подготовка на стековете

  • Подсушете месото с кухненска хартия.

  • Намажете с малко зехтин и овкусете със сол, черен пипер и, по желание, пушен червен пипер.

Овкусяване на Chuck Eye Стек

2. Запечатване

  • Загрейте добре чугунен тиган (или друг тежък тиган) на средно висока температура.

  • Добавете малко зехтин, сложете стековете и запечете по 3–4 минути от всяка страна до вътрешна температура:

    • 57°C (135°F) – средно сурово (medium-rare)

    • 63°C (145°F) – средно (medium)

    • 68°C (155°F) – средно добре изпечено (medium-well)

    • 74°C (165°F) – добре изпечено (well-done)

Овкусяване на Chuck eye стек с зехтин

3. Приготвяне на чесновото масло

  • Смесете маслото с чесъна, магданоза, солта и пипера до получаване на ароматно масло.

Овкусяване на Chuck Eye Стек

4. Сервиране

  • Оставете стековете да починат няколко минути след готвене, за да се запазят сочни.

  • Поднесете със слой от чесновото масло отгоре.

Овкусени Chuck Eye Стекове преди готвене

Съвети от BioAngus

  • Следете температурата: използвайте кухненски термометър за перфектна сочност.

  • Режете напречно на влакната – това гарантира по-крехки хапки.

  • Оставете стековете да починат – не прескачайте тази стъпка!

Телешки Chuck Eye стек Блек Ангъс Bioangus

23.99 лв
Разфасовка от малко/голямо теле
 
23.99 лв
 

Детайли за Chuck eye стека

Натурално БЕЗ хормониПрясно телешко месоДоставка с хладилна чантаТранспортиране при -1 до +4 °CПремиум стек за барбекю
Вижте повече информация за продукта

Още рецепти за телешко на фурна, скара, тиган