Необходими Съставки:
- 600 гр. сурова наденица
- 2 с.л. зехтин
- 1 ч.л. червен пипер
- 1/2 ч.л. чесън на прах
- Черен пипер на вкус
- Свежи зелени подправки (розмарин, мащерка)
Инструкции:
- Нарежете наденицата на на гребен през 1 см.
- В малка купа, смесете зехтина, червения пипер, чесъна на прах и черния пипер.
- Намажете отвсякъде наденицата с подготвената марината.
- Загрейте грила на средно-висока температура.
- Поставете наденицата на грила и гответе за около 3-4 минути от всяка страна, докато се появят характерните грил линии.
- Поднесете горещите наденици със свежи зелени подправки и, ако желаете, с разнообразни пресни зеленчуци или сосове.