Рецепта за телешка наденица с картофи на фурна

Пазарувай директно от снимката
Ястие с печени телешки наденици, сервирани на чиния с гарнитура от печени зеленчуци и билки, с домашен и селски стил

Съставки:

  • 600 гр. телешки наденици
  • 2 средни картофа, нарязани на четвъртинки
  • 1 червена чушка, нарязана на ленти
  • 1 зелена чушка, нарязана на ленти
  • 1 голяма глава лук, нарязан на кръгове
  • 2-3 скилидки чесън, нарязани на ситно
  • 2 с.л. телешка лой.
  • Сол и черен пипер на вкус
  • 1 ч.л. сушен розмарин
  • 1 ч.л. сушен тимиан

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната до 200°C.
  2. В голяма тава разпределете картофите, чушките и лука.
  3. Поръсете с лой, сол, черен пипер, розмарин и тимиан. Разбъркайте добре.
  4. Поставете надениците върху зеленчуците.
  5. Печете в предварително загрятата фурна за около 30-40 минути, или докато надениците станат златисти и зеленчуците омекнат.
  6. Периодично проверявайте и ако е необходимо, обърнете надениците, за да се изпекат равномерно от всички страни.
  7. Сервирайте горещо с нарязан на ситно чесън отгоре за допълнителен аромат.

Колко калории средно има в телешката наденица?

Обичайни стойности на 100 г наденица съдържат:

Енергия  396 калории
Протеин, 13.80 г протеин

Мазнини, 36.25 г
Въглехидрати 2.70 г 


Калории в телешката наденица на Bioangus са: 


Енергия 288  kcal/ 1196  KJ
Протеини, 23.21г
Мазнини, 20.78г
- от които: Наситени мастни киселини, 12.18г
Въглехидрати, 1.94г
- от които: Захари, 0.55г
Сол, 2.87г

Телешката наденица на Био Ангус съдържа повече протеини и по малко мазнини и въглехидрати в сравнение със повечето телешки наденици на пазара.

Сурова наденица от Блек Ангъс телешко месо

8.99 лв
Количеств
 
8.99 лв
 

Детайли за телешката наденица от Блек Ангъс

Натурален, без консерванти100% Телешко месо от Блек АнгъсСъдържа сол и пиперДоставка в спец. кутии за хранаЗа всеки повод
Вижте повече информация за продукта

Още рецепти за телешко на фурна, скара, тиган