Съставки:
- 600 гр. телешки наденици
- 2 средни картофа, нарязани на четвъртинки
- 1 червена чушка, нарязана на ленти
- 1 зелена чушка, нарязана на ленти
- 1 голяма глава лук, нарязан на кръгове
- 2-3 скилидки чесън, нарязани на ситно
- 2 с.л. телешка лой.
- Сол и черен пипер на вкус
- 1 ч.л. сушен розмарин
- 1 ч.л. сушен тимиан
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 200°C.
- В голяма тава разпределете картофите, чушките и лука.
- Поръсете с лой, сол, черен пипер, розмарин и тимиан. Разбъркайте добре.
- Поставете надениците върху зеленчуците.
- Печете в предварително загрятата фурна за около 30-40 минути, или докато надениците станат златисти и зеленчуците омекнат.
- Периодично проверявайте и ако е необходимо, обърнете надениците, за да се изпекат равномерно от всички страни.
- Сервирайте горещо с нарязан на ситно чесън отгоре за допълнителен аромат.
Колко калории средно има в телешката наденица?
Обичайни стойности на 100 г наденица съдържат:
Мазнини, 36.25 г
Въглехидрати 2.70 г
Калории в телешката наденица на Bioangus са:
Енергия 288 kcal/ 1196 KJ
Протеини, 23.21г
Мазнини, 20.78г
- от които: Наситени мастни киселини, 12.18г
Въглехидрати, 1.94г
- от които: Захари, 0.55г
Сол, 2.87г
Телешката наденица на Био Ангус съдържа повече протеини и по малко мазнини и въглехидрати в сравнение със повечето телешки наденици на пазара.