Рецепта за телешка наденица с картофи на фурна

Пазарувай директно от снимката
Ястие с печени телешки наденици, сервирани на чиния с гарнитура от печени зеленчуци и билки, с домашен и селски стил

Съставки:

  • 600 гр. телешки наденици
  • 2 средни картофа, нарязани на четвъртинки
  • 1 червена чушка, нарязана на ленти
  • 1 зелена чушка, нарязана на ленти
  • 1 голяма глава лук, нарязан на кръгове
  • 2-3 скилидки чесън, нарязани на ситно
  • 2 с.л. телешка лой.
  • Сол и черен пипер на вкус
  • 1 ч.л. сушен розмарин
  • 1 ч.л. сушен тимиан

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната до 200°C.
  2. В голяма тава разпределете картофите, чушките и лука.
  3. Поръсете с лой, сол, черен пипер, розмарин и тимиан. Разбъркайте добре.
  4. Поставете надениците върху зеленчуците.
  5. Печете в предварително загрятата фурна за около 30-40 минути, или докато надениците станат златисти и зеленчуците омекнат.
  6. Периодично проверявайте и ако е необходимо, обърнете надениците, за да се изпекат равномерно от всички страни.
  7. Сервирайте горещо с нарязан на ситно чесън отгоре за допълнителен аромат.

Колко калории средно има в телешката наденица?

Обичайни стойности на 100 г наденица съдържат:

Енергия  396 калории
Протеин, 13.80 г протеин

Мазнини, 36.25 г
Въглехидрати 2.70 г 


Калории в телешката наденица на Bioangus са: 


Енергия 288  kcal/ 1196  KJ
Протеини, 23.21г
Мазнини, 20.78г
- от които: Наситени мастни киселини, 12.18г
Въглехидрати, 1.94г
- от които: Захари, 0.55г
Сол, 2.87г

Телешката наденица на Био Ангус съдържа повече протеини и по малко мазнини и въглехидрати в сравнение със повечето телешки наденици на пазара.

Сурова наденица от Блек Ангъс телешко месо

27.99 лв 30.99 лв
Количеств
 
27.99 лв 30.99 лвспестявате 3.00 лв
 

Детайли за телешката наденица от Блек Ангъс

Натурален, без консерванти100% Телешко месо от Блек АнгъсСъдържа сол и пиперДоставка в спец. кутии за хранаЗа всеки повод
Вижте повече информация за продукта

Още рецепти за телешко на фурна, скара, тиган