Рецепта за паниран телешки език

Пазарувай директно от снимката
Рецепта за паниран телешки език

СЪСТАВКИ:

  • деликатес - 1 телешки език
  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 брой
  • целина - 1/2 глава
  • магданоз - няколко стръка
  • яйца - 2 - 3 броя, за паниране
  • сухари - счукан за паниране или галета
  • сол
  • мазнина - за паниране (телешка лой)
  • ябълки - 1 малка
  • вино - 1 к.ч.
  • захар - 1/2 ч.л.
  • лимонов сок - 1 с.л. или оцет
  • брашно - 1 с.л.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Изчистете и измийте телешкия език и го сложете да се свари заедно с едро нарязаните зеленчуци. Обелете телешкия език и го нарежете на филии.

Загрейте мазнина, разбийте яйцата и натрошете сухара. Потапяйте всяко парче език в яйца и галета и изпържете до златист цвят.

Поднесете със сос, приготвен от настърганата ябълка, захарта, виното, лимоновия сок или оцета, подправен с малко сол и сгъстен с 1 с.л. разтворено в малко вода брашно.

Телешки език от Блек Ангъс

24.99 лв
 
24.99 лв
 

Детайли за Телешки език от Блек Ангъс

Натурално БЕЗ хормониДоставка в хладилна чанта Транспортиране при -1 до +4 °CПодходящо за фурна и тиганПрясно телешко месо
Вижте повече информация за продукта

Още рецепти за телешко на фурна, скара, тиган