СЪСТАВКИ:
- деликатес - 1 телешки език
- лук - 1 глава
- моркови - 2 брой
- целина - 1/2 глава
- магданоз - няколко стръка
- яйца - 2 - 3 броя, за паниране
- сухари - счукан за паниране или галета
- сол
- мазнина - за паниране (телешка лой)
- ябълки - 1 малка
- вино - 1 к.ч.
- захар - 1/2 ч.л.
- лимонов сок - 1 с.л. или оцет
- брашно - 1 с.л.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Изчистете и измийте телешкия език и го сложете да се свари заедно с едро нарязаните зеленчуци. Обелете телешкия език и го нарежете на филии.
Загрейте мазнина, разбийте яйцата и натрошете сухара. Потапяйте всяко парче език в яйца и галета и изпържете до златист цвят.
Поднесете със сос, приготвен от настърганата ябълка, захарта, виното, лимоновия сок или оцета, подправен с малко сол и сгъстен с 1 с.л. разтворено в малко вода брашно.