Рецепта за паста с телешки бузи с шкембе в буркан

Пазарувай директно от снимката
Вкусна паста със задушени телешки бузи и сос

Необходими продукти:

    • 700 гр. телешки бузи с шкембе
    • 4 с.л. телешка лой
    • сол
    • черен пипер
    • 200 гр. червено вино
    • 1 глава лук
    • 2 стръка целина
    • 2 моркова
    • 3 скилидки чесън
    • 5 стръка мащерка
    • 1 дафинов лист
    • 50 гр. доматено пюре
    • 700 гр. телешки костен бульон
    • 500 гр. ригатони или друг вид паста
    • 2 с.л. магданоз, пресен
    • 150 гр. пармезан, настърган

    Начин на приготвяне:

    1. Сложете един тиган на среден огън, добавете 2 с.л. лой и оставете мазнината да се загрее добре.
    2.  Сложете в купа телешките бузи с шкембе.
    3. Добавете сол и черен пипер на вкус.
    4. Прехвърлете месото в тигана и го запържете за 3-4 минути.
    5. Деглазирайте тигана с половината от червеното вино и изчакайте докато алкохолът се изпари.
    6. Свалете съда от котлона.
    7. Поставете тенджера на среден огън и добавете останалата лой.
    8. Нарежете на ситно лука, целината, морковите, чесъна и мащерката и ги добавете към мазнината.
    9. Добавете дафиновия лист и задушете зеленчуците за 3-4 мин., докато се карамелизират.
    10. Добавете доматеното пюре и задушете за още 1 мин.
    11. Деглазирайте тенджерата с останалото червено вино и оставете алкохола му да се изпари напълно.
    12. Добавете телешките бузи и бульона.
    13. Намалете котлона, покрийте тенджерата с капак и задушете месото за 30 минути, докато омекне и сосът се сгъсти.
    14. Поставете втора тенджера с подсолена вода на умерен огън и я оставете да заври.
    15. Добавете пастата ригатони към тенджерата и я сварете за 3 мин. по-малко от указаното в инструкциите на пакета.
    16. Махнете тенджерата от котлона и отцедете пастата, като оставите малко вода за по-късно.
    17. Добавете макароните към тенджерата с телешките бузи, заедно със заделената вода от сварената паста и оставете всичко да къкри за 2 мин.
    18. Свалете съда от котлона. Нарежете магданоза на ситно и го добавете в тенджерата.
    19. Добавете пармезана и малко черен пипер и разбъркайте добре.
    20. Разпределете ястието в чинии и ги поръсете с още малко магданоз, пармезан и още малко черен пипер.

      700г Телешки бузи с шкембе от Блек Ангъс в буркани

      18.99 лв
      Количество
       
      18.99 лв
       

      Детайли за телешкото шкембе и месото от телешки бузи

      100% Телешко шкембе и бузи100% Здравословно без изкуствени консервантиСъдържа сол, черен пипер и дафинов листДоставка в спец. кутии за хранаЗа готвене и директна консумация
      Вижте повече информация за продукта

      Още рецепти за телешко на фурна, скара, тиган