Рецепта за пържена телешка саздърма на тиган

Пазарувай директно от снимката
Рецепта за пържена телешка саздърма на тиган

Съставки:

  • 700 грама телешка саздърма
  • Сол и черен пипер на вкус
  • 1 червена чушка нарязана на ситно
  • 2 средноголеми картофа
  • 2 скилидки чесън, нарязани на ситно
  • 2 супени лъжици телешка лой
  • 1 супена лъжица краве масло (по избор)
  • 1 супена лъжица прясно нарязан магданоз за сервиране

Инструкции:

  1. Подправяне на саздърмата:
    • Наръсете със сол и черен пипер саздърмата.
    • Посипете и нарязания чесън върху саздърмата.

  2. Пържене на саздърмата:
    • В голям тиган с незалепващо покритие загрейте лойта. 
    • Поставете саздърмата в тигана и я пържете за около 5-6 минути, докато стане златисто кафява и хрупкава. След което добавете ситно нарязаната чушка.
    • Ситно нарязаните картофи бланширайте за около 5 минути във вряща вода. След като ги отцедите, добавете ги в тигана и ги запържете.
    • По желание, добавете една супена лъжица краве масло към края на пърженето за по-богат вкус.
  3. Сервиране:
    • Извадете пържената саздърма от тигана и оставете да се отцеди върху кухненска хартия, за да абсорбира излишната мазнина.
    • Подредете на сервираща чиния и поръсете с нарязания магданоз.
    • Поднесете незабавно като топло предястие или главно ястие.

Тази рецепта е проста, но изключително вкусна и се приготвя бързо. Пържената телешка саздърма е отлична добавка към всяко меню.

700г Телешка саздърма от Блек Ангъс в буркани

22.99 лв
Количество
 
22.99 лв
 

Детайли за Телешката саздърма в буркани

100% Телешко месо Блек Ангъс100% Здравословно без консервантиСъдържа сол, черен пипер и дафинов листДоставка в спец. кутии за хранаЗа готвене и директна консумация
Вижте повече информация за продукта

Още рецепти за телешко на фурна, скара, тиган