Рецепта за шпикована телешка плешка

Пазарувай директно от снимката
Вкусна, сочна и шпикована телешка плешка със сос.

Продукти:

  • 1,5 кг. телешка плешка
  • 6 скилидки чесън
  • 1-2 моркова
  • черен пипер
  • сол
  • 2 ч.л. червен пипер
  • 3 с.л. телешка лой
  • 3 дафинови листа
  • 200 мл. качествено червено вино
  • 100 мл. вода

Начин на приготвяне:

Почистете телешката плешка от жили и ципи. С помощта на остър нож направете дълбоки разрези на различни места и пъхнете, нарязани скилидки чесън. Шпиковайте добре цялото месо от двете страни. Поръсете с черен пипер и сол. Намажете добре с червен пипер. Полейте с разтопената лой и сложете няколко листенца дафинов лист. Нарежете морковите на ситно. Полейте с червено вино и малко вода. Затворете капака и поставете йенската тенджера в студената фурна. Загрейте на 200 градуса и печете един час, след което намалете фурната на 160 градуса и печете още два часа.

Нарежете месото и поднесете с гарнитура по избор.

Обезкостена телешка плешка от Блек Ангъс

34.99 лв
Количество
 
34.99 лв
 

Детайли за Телешка плешка от Блек Ангъс

Натурално БЕЗ хормониПрясно телешко месоДоставка с хладилна чанта Транспортиране при -1 до +4 °CГотвене на фурна, тиган
Вижте повече информация за продукта

Още рецепти за телешко на фурна, скара, тиган