Богата Рецепта за Стриплойн Стек на Тиган

Пазарувай директно от снимката
Богата Рецепта за Стриплойн Стек на Тиган

Необходими Продукти:

  • 1 Стриплойн стек (около 300 гр.)
  • Сол и прясно смлян черен пипер
  • 2 с.л. телешка лой
  • 2 с.л. масло
  • 4 скилидки чесън, ситно нарязани
  • 1 малък клон розмарин
  • 1 малък клон мащерка
  • 2 с.л. балсамов оцет
  • 1 с.л. соев сос
  • 1 с.л. дижонска горчица
  • 1 с.л. мед
  • 100 мл. червено вино
  • 1 малък лук, нарязан на полумесеци
  • 150 гр. гъби, нарязани
  • 100 гр. чери домати, нарязани на половинки

Начин на Приготвяне:

  1. Подготовка на Стека:
    • Извадете стека от хладилника и го оставете на стайна температура за около 30 минути.
  2. Подправяне:
    • Подправете стека от двете страни със сол и черен пипер.
  3. Загряване на Тигана:
    • Загрейте тигана на средно-висока температура, добавете лойта.
  4. Приготвяне на Стека:
    • Поставете стека в тигана и гответе за около 4-5 минути от всяка страна за средно изпечено.
    • Добавете маслото, чесъна, розмарина и мащерка. С лъжица поливайте от соса над стека докато се пече.
  5. Добавяне на Соса:
    • В отделен съд смесете балсамовия оцет, соевия сос, горчицата и меда. Добавете тази смес в тигана заедно с червеното вино.
  6. Приготвяне на Зеленчуци:
    • В отделен тиган, загрейте малко масло и добавете лука и гъбите. Гответе, докато омекнат.
  7. Финализиране:
    • Прибавете чери доматите към гъбите и лука. Гответе още няколко минути.
  8. Сервиране:
    • Сервирайте стека с приготвените гъби, лук и чери домати. Полейте с винения сос от тигана.

Премиум контрафиле от телешко месо (Стриплойн стек), Strip loin Steak

19.99 лв
Разфасовка от малко/голямо теле
 
19.99 лв
 

Детайли за Стриплойн стека от Блек Ангъс

Натурално БЕЗ хормониПрясно телешко месоДоставка с хладилна чантаТранспортиране при -1 до +4 °CПремиум стек за барбекю
Вижте повече информация за продукта

Още рецепти за телешко на фурна, скара, тиган