Съставки:
- 1 Т-Бон стек (около 450 грама)
- 2 супени лъжици зехтин
- Сол и черен пипер на вкус
- 1 чаена лъжица сушен розмарин
- 1 чаена лъжица сушен чесън на прах
За гарнитурата:
- 1 червена чушка
- 1 зелена чушка
- 1 глава лук
- Няколко гъби
- Сол и черен пипер на вкус
- Зехтин за намазване
Начин на приготвяне:
- Загрейте скарата на средна до висока температура.
- Натрийте стека със зехтин, след което поръсете със сол, черен пипер, розмарин и чесън на прах.
- Поставете стека на скарата и гответе за около 4-5 минути от всяка страна за средно изпечен стек. Ако предпочитате по-добре изпечен стек, оставете да се готви за по-дълго време.
- През това време, нарежете чушките, лука и гъбите на едро и ги намажете със зехтин. Поръсете със сол и черен пипер.
- Гриловайте зеленчуците на скарата до мекота и леко позлатяване.
- След като стекът е готов, оставете го да почине за няколко минути преди сервиране.
- Сервирайте стека заедно с гарнитурата от гриловани зеленчуци.