Рецепта за сочен Т-бон стек на скарa с подправки

Пазарувай директно от снимката
Т-бон стек, перфектно изпечен на скара, с видими следи от скарата, сервиран на дървена дъска за рязане, украсен с прясен розмарин и гриловани зеленчуци

Съставки:

  • 1 Т-Бон стек (около 450 грама)
  • 2 супени лъжици зехтин
  • Сол и черен пипер на вкус
  • 1 чаена лъжица сушен розмарин
  • 1 чаена лъжица сушен чесън на прах

За гарнитурата:

  • 1 червена чушка
  • 1 зелена чушка
  • 1 глава лук
  • Няколко гъби
  • Сол и черен пипер на вкус
  • Зехтин за намазване

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте скарата на средна до висока температура.
  2. Натрийте стека със зехтин, след което поръсете със сол, черен пипер, розмарин и чесън на прах.
  3. Поставете стека на скарата и гответе за около 4-5 минути от всяка страна за средно изпечен стек. Ако предпочитате по-добре изпечен стек, оставете да се готви за по-дълго време.
  4. През това време, нарежете чушките, лука и гъбите на едро и ги намажете със зехтин. Поръсете със сол и черен пипер.
  5. Гриловайте зеленчуците на скарата до мекота и леко позлатяване.
  6. След като стекът е готов, оставете го да почине за няколко минути преди сервиране.
  7. Сервирайте стека заедно с гарнитурата от гриловани зеленчуци.

Premium Т-Бон стек от телешко месо, Блек Ангъс, T-Bone Steak

31.99 лв
Разфасовка от малко/голямо теле
 
31.99 лв
 

Детайли за Т-Бон стек от телешко месо

Натурално БЕЗ хормониПрясно телешко месоДоставка с хладилна чантаТранспортиране при -1 до +4 °CПремиум стек за барбекю
Вижте повече информация за продукта

Още рецепти за телешко на фурна, скара, тиган