Рецепта и овкусяване за T-Бон стек на скара

Пазарувай директно от снимката
Научете как да подправяте и приготвяте сочен и ароматен T Bone Steak на скара или на тигана на котлона.

Това е един от най-лесните и вкусни начини за приготвяне на T-Bone Steak у дома. Чудесно за бърза семейна вечеря, романтична вечер у дома или барбекю с приятели през уикенда. Перфектен за храна с ниско съдържание на въглехидрати, когато се сервира с правилната гарнитура.

Какво е Т-Бон стек?

Може би сте чували за T-Bone Steak или Porterhouse Steak, но какви са те, от коя част на телето идват и какъв е вкусът им? Как се приготвя този вид стек?

Рецепта за вкусен Т-бон стек на скарa с гриловани зеленчуци, BBQ

И T-Bone и Porterhouse са части от предния пояс от трупа на говедото. И двата стека включват кост и месо от двете му страни.

T-Bone и Porterhouse стековете обикновено са едни от най-качествените разфасовки говеждо месо на пазара

Как да подправите Т-Бон стек?

Това е сравнително ароматно парче месо и макар че може да отнеме малко добри подправки, не се нуждае от много.

За тази рецепта се използва само хималайска сол и прясно натрошен черен пипер. Това е всичко, дори не се ползва и масло, тъй като стековете от Bio Angus са достатъчно мраморирани и не се нуждаят от допълнителна мазнина за по-голяма крехкост. Освен това, когато няма масло или марината, стекът се запича по-добре на скара.

Колко време да печете на грил и на каква температура трябва да се готви т-бон стека?

  • Печете T-Бон стека с дебелина 2 см. на средно-висока температура на скара на с дървени въглища или на грил на газ за около 5-6 минути от всяка страна за средно добре (Medium Well) изпичане, като обърнете стека веднъж. Вътрешната температура на месото, когато термометърът е поставен в най-дебелата част на месото, но без да докосва костта, трябва да бъде 65 градуса.
  • За постигане на средно изпечен (Medium) стек на скара, запичате стека за 4-5 минути от всяка страна, за вътрешна температура от 56 градуса.
  • За да изпечете стека до добре изпечен (Well Done), гответе 8-9 минути от всяка страна, докато вътрешната температура стане 73 градуса.
  • Оставете пържолите да починат 5 минути, преди да ги нарежете.

Premium Т-Бон стек от телешко месо, Блек Ангъс, T-Bone Steak

31.99 лв
Разфасовка от малко/голямо теле
 
31.99 лв
 

Детайли за Т-Бон стек от телешко месо

Натурално БЕЗ хормониПрясно телешко месоДоставка с хладилна чантаТранспортиране при -1 до +4 °CПремиум стек за барбекю
Вижте повече информация за продукта

Още рецепти за телешко на фурна, скара, тиган