Това е един от най-лесните и вкусни начини за приготвяне на T-Bone Steak у дома. Чудесно за бърза семейна вечеря, романтична вечер у дома или барбекю с приятели през уикенда. Перфектен за храна с ниско съдържание на въглехидрати, когато се сервира с правилната гарнитура.
Какво е Т-Бон стек?
Може би сте чували за T-Bone Steak или Porterhouse Steak, но какви са те, от коя част на телето идват и какъв е вкусът им? Как се приготвя този вид стек?
И T-Bone и Porterhouse са части от предния пояс от трупа на говедото. И двата стека включват кост и месо от двете му страни.
T-Bone и Porterhouse стековете обикновено са едни от най-качествените разфасовки говеждо месо на пазара
Как да подправите Т-Бон стек?
Това е сравнително ароматно парче месо и макар че може да отнеме малко добри подправки, не се нуждае от много.
За тази рецепта се използва само хималайска сол и прясно натрошен черен пипер. Това е всичко, дори не се ползва и масло, тъй като стековете от Bio Angus са достатъчно мраморирани и не се нуждаят от допълнителна мазнина за по-голяма крехкост. Освен това, когато няма масло или марината, стекът се запича по-добре на скара.
Колко време да печете на грил и на каква температура трябва да се готви т-бон стека?
- Печете T-Бон стека с дебелина 2 см. на средно-висока температура на скара на с дървени въглища или на грил на газ за около 5-6 минути от всяка страна за средно добре (Medium Well) изпичане, като обърнете стека веднъж. Вътрешната температура на месото, когато термометърът е поставен в най-дебелата част на месото, но без да докосва костта, трябва да бъде 65 градуса.
- За постигане на средно изпечен (Medium) стек на скара, запичате стека за 4-5 минути от всяка страна, за вътрешна температура от 56 градуса.
- За да изпечете стека до добре изпечен (Well Done), гответе 8-9 минути от всяка страна, докато вътрешната температура стане 73 градуса.
- Оставете пържолите да починат 5 минути, преди да ги нарежете.