Рецепта за Телешка опашка с винено - гъбен сос в касерола или гювеч

Пазарувай директно от снимката
Вкусна ястие от телешка опашка с приятен винено - гъбен сос и задушени зеленчуци.

Продукти:

  • 1 бр. телешка опашка (около 1 кг.)
  • 250 гр. гъби (печурки)
  • 200 мл. вино Траминер
  • 4-5 с.л. телешка лой
  • 2 моркова
  • около 800 мл. бульон от варенето на опашката
  • 1-2 с.л. брашно
  • 2-3 скилидки чесън
  • черен пипер
  • сол

Приготвяне:

  • Опашката се нарязва на парчета, измива се и се сварява с вода в тенджера под налягане.
  • Гъбите се измиват и нарязват на филийки, морковите се остъргват и нарязват на жулиени, скилидките чесън се обелват и оставят цели.
  • В касерола се загрява зехтина и към него се добавят зеленчуците. Готвят се до омекване, докато останат на мазнина, като се разбъркват от време на време. Добавя се брашното, разбърква се и се запържва за няколко минути на среден огън.
  • Налива се виното, разбърква се и се оставя да се вари, докато течността намалее наполовина.
  • Ястието се разрежда с бульона, посолява се, поръсва се с черен пипер и се оставя да се вари до желаната гъстота.


*В зависимост от желаната гъстота на ястието количествата на брашното и бульонът може да се променят.

Телешка опашка от Блек Ангъс

29.99 лв
 
29.99 лв
 

Детайли за месото от телешка опашка

Натурално БЕЗ хормониПрясно телешко месоДоставка с хладилна чанта Транспортиране при -1 до +4 °CГотвене във фурна, тенджера
Вижте повече информация за продукта

Още рецепти за телешко на фурна, скара, тиган