Необходими продукти:
- картофи - 1 кг.
-
телешка саздърма - 700 гр. -
Телешка лой - 5 с.л. - лук - 2 - 3 глави
- домати - 3 - 4 бр.
- кашкавал - 150 гр.
- червен пипер - 1 ч.л.
- магданоз
- джоджен
- черен пипер
- сол
Приготвяне:
В подходяща тавичка се изсипва мазнината. Добавя си ситно нарязания лук и се пече до омекване. Време е да се сложат и ситно нарязаните домати, червения пипер и картофите, които сте обелили и нарязали на филийки.
Саздърмата се добавя към останалите продукти. Ястието се залива с малко вода, поръсва се с настърган кашкавал и се пече до готовност в загрята на 180 градуса фурна.