Рецепта за телешка плешка с картофи

Пазарувай директно от снимката
Вкусно ястие с телешки бузи в сос и печени картофи

Необходими продукти:

За картофите:
  • 800 гр. дребни пресни картофи
  • 100 гр. краве масло
  • 2 стръка розмарин
  • сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Нарежете месото на едри парчета.

2. Овкусете със сол и черен пипер и оваляйте в брашно.

3. Нарежете лука на полумесеци, а чесъна – на едро.

4. Запържете месото в тенджера до златисто.

5. В същия съд прибавете лука и чесъна, мащерката, дафиновите листа, зърната черен пипер и сол на вкус. Разбъркайте и оставете и зеленчуците да се запържат до златисто.

6. Налейте бульона и бирата. Гответе на ниска температура в тенджера около 8 часа.

7. Сварете добре измитите и необелени картофи в подсолена вода.

8. Извадете ги и ги сложете в намазана с масло тава, като ги смачквате леко. Върху всеки картоф поставете по малко масло, поръсете с розмарин и сол и запечете в загрята на 200 градуса фурна до златисто за 30 минути.

9. Поднесете месото с картофите. 

Обезкостена телешка плешка от Блек Ангъс

34.99 лв
Количество
 
34.99 лв
 

Детайли за Телешка плешка от Блек Ангъс

Натурално БЕЗ хормониПрясно телешко месоДоставка с хладилна чанта Транспортиране при -1 до +4 °CГотвене на фурна, тиган
Вижте повече информация за продукта

Още рецепти за телешко на фурна, скара, тиган