Рецепта за телешки език на скара, приготвяне - варене, обезципяване

Пазарувай директно от снимката
Рецепта за телешки език на скара, приготвяне - варене, обезципяване

Необходими Продукти:

  • телешки език - 2 бр.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • бахар - 4 зърна
  • черен пипер - 3 зърна
  • лук - 1 глава
  • целина
  • чесън - 4 скилидки
  • сланина - за намазване на скарата
  • сол - 1 с.л.

Начин на Приготвяне:

  1. Подготовка на Езика:
    • Сложете телешкия език в голяма тенджера с вода и варете до омекване (около 2-3 часа) -  на 95 °C, а в тенджерата под налягане, след като започне да издава звук, се засичат 15 минути.
    • След като изстине, обелете кожата и нарежете езика на дебели филийки.

  2. Приготвяне на Скара:
    • Намажете скарата със сланина
    • Загрейте скарата на средно висока температура.
    • Поставете филийките език на скарата и ги гответе до златисто от всяка страна (около 3-4 минути от всяка страна).
  3. Гарнитура:
    • Гриловайте зеленчуците до меки и леко подпечени.
  4. Сервиране:
    • Поднесете телешкия език с грилованите зеленчуци.
    • Украсете с пресни билки и поръсете с лимонов сок за допълнителен вкус.

Телешки език от Блек Ангъс

24.99 лв
 
24.99 лв
 

Детайли за Телешки език от Блек Ангъс

Натурално БЕЗ хормониДоставка в хладилна чанта Транспортиране при -1 до +4 °CПодходящо за фурна и тиганПрясно телешко месо
Вижте повече информация за продукта

Още рецепти за телешко на фурна, скара, тиган