Рецепта за Телешки Език от Буркан на Фурна

Пазарувай директно от снимката
Апетитно фурнено ястие с телешки език от буркан, сервирано с богат доматен и билков сос, и слоеве от лук, моркови и картофи

Необходими Продукти:

  • 1 буркан желиран телешки език
  • 2 средно големи картофа
  • 1 голям морков
  • 1 голяма глава лук
  • 400 гр. доматено пюре
  • 1 ч.л. сушен босилек
  • 1 ч.л. сушен риган
  • Сол и черен пипер на вкус
  • Телешка лой

Начин на Приготвяне:

  1. Подготовка на Съставките:
    • Отворете буркана и извадете телешкия език. Нарежете го на филийки.
    • Нарежете картофите, морковите и лука на филийки или кубчета.
  2. Подреждане:
    • В голяма тава подредете слой картофи, моркови и лук. Отгоре сложете филийките телешки език.
  3. Приготвяне на Соса:
    • В блендер смесете консервираните домати, босилека, ригана, солта и черния пипер. Добавете малко телешка лой.
  4. Заливане и Печене:
    • Залейте съставките в тавата с доматения сос. Покрийте тавата с фолио или капак.
    • Печете в предварително загрята фурна на 180°C за около 40-50 минути, докато зеленчуците омекнат.
  5. Сервиране:
    • Сервирайте топло, украсено с пресни билки за допълнителен аромат и вкус.

Наименование на продукта

99.99 лв
 
 

Детайли за

Още рецепти за телешко на фурна, скара, тиган