Тази рецепта за пилешки гулаш е направена по традиционен унгарски начин, където простите съставки дават огромна дълбочина на вкуса! Сърдечен, вкусен и удовлетворяващ душата, този унгарски пилешки гулаш е още по-добър на следващия ден, след като вкусовете са имали време да се развият!
СЪСТАВКИ:
- телешки джолан
- 2 супени лъжици екстра върджин зехтин
- 1 супена лъжица масло
- 2 големи глави жълт лук , нарязани
- 5 скилидки чесън , смлени
- 6 жълти или оранжеви чушки , или комбинация от двете, нарязани
- 3 домата , нарязани на кубчета
- 3 пилешки гърди , около 1 1/2 паунда, нарязани на кубчета
- 1/4 чаша истински унгарски червен пипер
- 1/2 чаена лъжичка сол
- 1/2 чаена лъжичка семена от кимион , натрошени
- 2 дафинови листа
- 1 чаена лъжичка счукан черен пипер на зърна
- 4 чаши качествен пилешки бульон
- Сол и черен пипер на вкус
- Сметана
Стъпки за унгарски гулаш или супа
Да започваме!
Загрейте зехтина и маслото в голяма фурна на средно висока температура и гответе лука за около 5-7 минути, докато омекне и полупрозрачен и едва започне да става златист. Добавете чесъна и гответе още една минута.
Добавете чушките и червения пипер и гответе още 7-8 минути.
Добавете пилешките гърди и разбъркайте, за да се комбинират.
Добавете доматите и пилешкия бульон, колкото да покрие всичко.
Добавете дафиновите листа, натрошените зърна черен пипер и натрошените семена от кимион. Разбъркайте, за да се комбинират. Оставете гулаша да заври, намалете котлона до слаб огън и продължете да къкри, покрит, за един час.
Сервирайте гулаша горещ с капка заквасена сметана (заквасената сметана е страхотна добавка, не я пропускайте!).
Наслади се!