Необходими Продукти:
- 500 гр. телешка кайма с подправки
- 1 малка глава лук, фино нарязан
- 2 скилидки чесън, ситно нарязан
- 2 с.л. нарязан пресен магданоз
- 1 яйце, леко разбито
- 2-3 с.л. хлебни трохи
Начин на Приготвяне:
-
Подготовка на Кюфтетата:
- В голяма купа, смесете телешката кайма, лука, чесъна, подправките, магданоза, яйцето и хлебните трохи. Омесете добре.
-
Формиране на Кюфтетата:
- Вземете малко количество от сместа и оформете кюфтета с размер на голям орех. Продължете, докато свърши цялата смес.
-
Печене на Скара:
- Загрейте скарата на средно-висока температура и намажете със сланина или половин глава лук.
- Поставете кюфтетата и гответе за около 4-5 минути от всяка страна, или докато са добре изпечени.
-
Сервиране:
- Сервирайте кюфтетата горещи, със салата или гарнитура по ваш избор.