Съставки:
- Телешки наденици: 4 броя
- Червени чушки: 2 броя, нарязани на големи парчета
- Зелени чушки: 2 броя, нарязани на големи парчета
- Тиквички: 2 броя, нарязани на дебели резени
- Глава лук: 1 брой, нарязан на кръгчета
- Зехтин: 2 с.л.
- Сол и черен пипер: на вкус
- Чесън на прах: 1 ч.л.
- Розмарин: 1 ч.л. сух или пресен
Начин на Приготвяне:
-
Подготовка на Зеленчуците:
- В голяма купа смесете зеленчуците със зехтина, сол, черен пипер, чесън на прах и розмарин. Разбъркайте добре, за да се покрият зеленчуците равномерно с подправките.
-
Подготовка на Надениците:
- Извадете надениците от хладилника и оставете да достигнат стайна температура.
-
Гриловане на Зеленчуците:
- Загрейте скарата на средно-висока температура.
- Поставете зеленчуците на скарата и ги гответе, докато станат меки и получат характерните черни ивици от скарата, обръщайки ги от време на време.
-
Гриловане на Надениците:
- Поставете надениците на скарата и гответе до желаната степен на готовност, обръщайки ги редовно, за да не изгорят.
-
Сервиране:
- Сервирайте надениците горещи, заедно с препечените зеленчуци.
Колко калории средно има в телешката наденица?
Обичайни стойности на 100 г наденица съдържат:
Мазнини, 36.25 г
Въглехидрати 2.70 г
Като калориите в телешката наденица на Bioangus са:
Енергия 288 kcal/ 1196 KJ
Протеини, 23.21г
Мазнини, 20.78г
- от които: Наситени мастни киселини, 12.18г
Въглехидрати, 1.94г
- от които: Захари, 0.55г
Сол, 2.87г