Рецепта за телешки наденици на скара със запечени зеленчуци

Пазарувай директно от снимката
Ястие с телешки наденици на скара, сервирани с препечени зеленчуци, представящо сочни наденици с видими следи от скарата и ярко оцветени зеленчуци

Съставки:

  1. Телешки наденици: 4 броя
  2. Червени чушки: 2 броя, нарязани на големи парчета
  3. Зелени чушки: 2 броя, нарязани на големи парчета
  4. Тиквички: 2 броя, нарязани на дебели резени
  5. Глава лук: 1 брой, нарязан на кръгчета
  6. Зехтин: 2 с.л.
  7. Сол и черен пипер: на вкус
  8. Чесън на прах: 1 ч.л.
  9. Розмарин: 1 ч.л. сух или пресен

Начин на Приготвяне:

  1. Подготовка на Зеленчуците:
    • В голяма купа смесете зеленчуците със зехтина, сол, черен пипер, чесън на прах и розмарин. Разбъркайте добре, за да се покрият зеленчуците равномерно с подправките.
  2. Подготовка на Надениците:
    • Извадете надениците от хладилника и оставете да достигнат стайна температура.
  3. Гриловане на Зеленчуците:
    • Загрейте скарата на средно-висока температура.
    • Поставете зеленчуците на скарата и ги гответе, докато станат меки и получат характерните черни ивици от скарата, обръщайки ги от време на време.
  4. Гриловане на Надениците:
    • Поставете надениците на скарата и гответе до желаната степен на готовност, обръщайки ги редовно, за да не изгорят.
  5. Сервиране:
    • Сервирайте надениците горещи, заедно с препечените зеленчуци.

Колко калории средно има в телешката наденица?

Обичайни стойности на 100 г наденица съдържат:

Енергия  396 калории
Протеин, 13.80 г протеин

Мазнини, 36.25 г
Въглехидрати 2.70 г 


Като калориите в телешката наденица на Bioangus са: 


Енергия 288  kcal/ 1196  KJ
Протеини, 23.21г
Мазнини, 20.78г
- от които: Наситени мастни киселини, 12.18г
Въглехидрати, 1.94г
- от които: Захари, 0.55г
Сол, 2.87г

Сурова наденица от Блек Ангъс телешко месо

8.99 лв
Количеств
 
8.99 лв
 

Детайли за телешката наденица от Блек Ангъс

Натурален, без консерванти100% Телешко месо от Блек АнгъсСъдържа сол и пиперДоставка в спец. кутии за хранаЗа всеки повод
Вижте повече информация за продукта

Още рецепти за телешко на фурна, скара, тиган