Рецепта за Телешки суджук с хрупкави картофи на фурна

Пазарувай директно от снимката
Апетитно ястие от телешки суджук, приготвено на фурна с домати, лук, чушки и ароматни подправки

Съставки:

  • 8  бр. телешки суджук
  • 700 г картофи, обелени и нарязани на едри кубчета
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 6 малки шалот, наполовина
  • щипка лют червен пипер (по желание)
  • 2 с. л. листа от мащерка
  • 200 г чери домати на лоза
  • 100 г зряло сирене чедър, настъргано
  • 2 с. л. нарязан див лук
  • 30 г кедрови ядки, препечени

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната на 220°C, вентилатор 200°C, газ 7. Сварете картофите във вряща подсолена вода само за 6 минути. Отцедете наистина добре.
  2. Изсипете зехтина в тава за печене и загрейте във фурната за няколко минути. Добавете отцедените картофи към олиото и разбъркайте добре, като добавите суджука, шалота, люспите чили и листата мащерка. Върнете във фурната и печете 30 минути, докато картофите и колбасите станат златисти, като обръщате колбасите веднъж по време на печенето.
  3. Разпределете върху доматите и гответе още 10 минути, след което поръсете сиренето и гответе само няколко минути, докато се разтопи. Разпръснете дивия лук и препечените кедрови ядки отгоре и сервирайте веднага.

Бележка:

Колко калорий има в телешкия суджук на Био Ангус ?

Енергия, 305 kcal/1280 KJ
Протеини, 33.93г
Мазнини, 19.05г
- от които: наситени мастни киселини, 9.06г
Въглехидрати, 1г
Сол, 4.20г

Телешкият суджук на Bio Angus e с едно от най-ниските съдържания на калории, мазнини и въглехидрати, които са относими за тази категория продукти на пазара!

BioAngus Телешки сух суджук Блек Ангъс 170г

14.99 лв
Количество
 
14.99 лв
 

Детайли за телешкия суджук от Блек Ангъс

Натурален, без консерванти100% Телешко месо от Блек АнгъсСъдържат сол и пиперДоставка в кутии за хранаЗа всеки повод
Вижте повече информация за продукта

Още рецепти за телешко на фурна, скара, тиган