Рецепта за телешки Т-Бон стек на фурна

Пазарувай директно от снимката
Апетитен телешки Т-Бон стек, приготвен на фурна, сервиран върху чиния със странични зеленчуци и украса от пресни билки

Съставки:

  • 1 телешки Т-Бон стек (около 450 гр.)
  • 1 с.л. зехтин
  • Сол и черен пипер на вкус
  • 1 ч.л. сушен розмарин
  • 1 ч.л. сушен чесън на прах

За гарнитурата:

  • 2 моркова, нарязани на едро
  • 1 червена чушка, нарязана на едро
  • 1 голяма картофа, нарязана на едро
  • 1 глава лук, нарязана на четвъртинки
  • 3 с.л. телешка лой
  • Сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната до 200 градуса.
  2. Натрийте стека със зехтин, сол, черен пипер, розмарин и чесън на прах. Оставете да престои за около 15 минути.
  3. В тава за печене подредете зеленчуците, поръсете с телешка лой, сол и черен пипер. Печете в предварително загрятата фурна за около 15 минути.
  4. Добавете стека върху зеленчуците и върнете тавата във фурната.
  5. Печете стека до желаната степен на готовност (около 15-20 минути за средно изпечен).
  6. Извадете от фурната и оставете стека да почине за няколко минути преди сервиране.

Premium Т-Бон стек от телешко месо, Блек Ангъс, T-Bone Steak

41.99 лв
Разфасовка от малко/голямо теле
 
41.99 лв
 

Детайли за Т-Бон стек от телешко месо

Натурално БЕЗ хормониПрясно телешко месоДоставка с хладилна чантаТранспортиране при -1 до +4 °CПремиум стек за барбекю
Вижте повече информация за продукта

Още рецепти за телешко на фурна, скара, тиган