Съставки:
- 1 телешки Т-Бон стек (около 450 гр.)
- 1 с.л. зехтин
- Сол и черен пипер на вкус
- 1 ч.л. сушен розмарин
- 1 ч.л. сушен чесън на прах
За гарнитурата:
- 2 моркова, нарязани на едро
- 1 червена чушка, нарязана на едро
- 1 голяма картофа, нарязана на едро
- 1 глава лук, нарязана на четвъртинки
- 3 с.л. телешка лой
- Сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 200 градуса.
- Натрийте стека със зехтин, сол, черен пипер, розмарин и чесън на прах. Оставете да престои за около 15 минути.
- В тава за печене подредете зеленчуците, поръсете с телешка лой, сол и черен пипер. Печете в предварително загрятата фурна за около 15 минути.
- Добавете стека върху зеленчуците и върнете тавата във фурната.
- Печете стека до желаната степен на готовност (около 15-20 минути за средно изпечен).
- Извадете от фурната и оставете стека да почине за няколко минути преди сервиране.