Необходими продукти:
- 1 телешки Т-бон стек (450 гр.)
- Сол и черен пипер на вкус
- 2 с.л. масло или телешка лой
- 1 скилидка чесън, смачкана
- Пресен розмарин и мащерка
Начин на приготвяне:
- Позволете на стека да достигне стайна температура, като го извадите от хладилника поне 30 минути преди готвене.
- Загрейте голям тиган на средно висока температура и добавете мазнината..
- Подправете стека обилно със сол и черен пипер от двете страни.
- Сложете стека в тигана и гответе за около 4-5 минути от всяка страна за средно изпечен стек.
- Добавете скилидката чесън и билките в тигана през последните няколко минути на готвене, като ги разпръскате около стека.
- След като стекът е готов, оставете го да почине за няколко минути преди сервиране. Това помага соковете да се разпределят равномерно