Съставки:
- 500 гр. телешка опашка, нарязана на парчета
- 1 голяма глава лук, нарязана
- 2 моркова, нарязани на колелца
- 2 стебла целина, нарязани на дребни парчета
- 3 скилидки чесън, нарязани на ситно
- 2 супени лъжици телешка лой
- 700 гр. телешки костен бульон
- 700 мл. вода
- 1 чаена лъжичка черен пипер
- 1 чаена лъжичка сол
- 1 лавров лист
- 1/2 чаена лъжичка сушен магданоз (или 1 супена лъжица нарязан свеж)
- Опционално: червено вино за подправяне на вкуса
Инструкции:
-
На средно огън, загрейте лойта в голям тиган с тежко дъно.
-
Сложете нарязаната лук, моркова и целина в тигана и ги задушавайте за около 5 минути, докато зеленчуците омекнат.
-
Добавете телешката опашка и продължете да готвите за още 5 минути, за да се захванат добре ароматите.
-
Налейте телешкия костен бульон и водата и добавете черен пипер, сол, лавров лист и магданоз. Ако искате, може да добавите и малко червено вино за по-богат вкус.
-
Намалете огъня и оставете супата да къкри на слаб огън за приблизително 2-3 часа, докато опашката стане мека и сочна.
-
Проверете и коригирайте вкуса с още сол или подправки по ваш вкус.
-
Сервирайте супата топла, по възможност с парченца свеж магданоз по върха.
Този вид супа обикновено изисква по-дълъг процес на готвене, но резултатът е изключително вкусно и питателно ястие.