Рецепта за телешки черен дроб с лук на тиган

Пазарувай директно от снимката
Черен дроб с лук - завършен вид

Тази класическа рецепта за телешки дроб с лук ще промени мнението дори на най-големите противници на дроба. Съчетавайки нежна текстура, сладък лук и богат вкус, тя е идеален избор за домашна вечеря. Тайната за перфектен резултат се крие в три прости стъпки: накисване в мляко, минимално обръщане по време на готвене и избягване на препичане.

Време за приготвяне:


⏱ Подготовка: 20 мин.
⏱ Готвене: 15 мин.
⏱ Общо време: 35 мин.
Порции: 4

Необходими продукти:
  • 900 г нарязан телешки дроб (гарантирано качество от BioAngus)

  • 360 мл прясно мляко (или достатъчно да покрие дроба)

  • 60 г масло, разделено на две (може да се приготви и с телешка лой)

  • 2 големи сладки лука (напр. Видалия), нарязани на шайби

  • 2 чаши брашно (или по нужда)

  • Сол и черен пипер на вкус

Необходими продутки за Черен дроб с лук на тиган

Начин на приготвяне:

  1. Изплакнете внимателно парчетата телешки дроб със студена вода и подсушете с кухненска хартия.

  2. Поставете дроба в плитка купа и го залейте с млякото. Оставете да престои поне 20 минути (може и повече) – това омекотява текстурата и премахва горчивината.

    Заливане на телешкия черен дроб с мляко
  3. Загрейте 2 с.л. масло в голям тиган на умерена температура. Добавете шайбите лук и гответе, докато омекнат – около 3 до 5 минути. Извадете ги в купа и отделете.

    Загряване на тигана с масло и лук
  4. В чиния смесете брашно със сол и черен пипер. Извадете дроба от млякото и оваляйте всяко парче в брашнената смес.

    Смесване на сол и брашно в купа - овалване на дроба в брашното
  5. В същия тиган разтопете останалото масло и загрейте на средно висока температура. Изпържете дроба за около 3–4 минути от всяка страна, докато получи златиста коричка.

    Запържване на черния дроб
  6. Върнете лука в тигана и гответе още няколко минути, докато всичко се загрее добре. Вътрешността на дроба трябва да остане леко розова.

    Връщане на кромида в тигана - запържване на черния дроб с кромида
  7. Сервирайте топло – класика, която си заслужава всяка хапка!

    Сервиране на черния дроб с лука
С какво да сервирате:
  • Картофено пюре

  • Запечени зелени зеленчуци (аспержи, броколи)

  • Прясна салата

 

Тази рецепта за телешки дроб с лук не само впечатлява с вкус, но и е отличен начин да се възползвате от хранителните качества на качествено телешко месо от BioAngus. Идеален избор за традиционна и питателна вечеря у дома.

BioAngus Телешки Черен дроб

Редовна цена 31.38 лв
Разфасовки
 
Редовна цена 31.38 лв
 
Детайли за телешкия черен дроб
Вижте повече информация за продукта

Още рецепти за телешко на фурна, скара, тиган