Рецепта за телешки гърди на скара

Пазарувай директно от снимката
Рецепта за телешки гърди на скара

Съставки

  • Месо:
    1 бр. говежда гръдна част (брискет), около 7 кг, с подрязана мазнина (желателно е да има малко мазнина отгоре).

  • Подправки за суха марината:

    • 3 с.л. морска сол
    • 3 с.л. прясно смлян черен пипер
    • 6 с.л. кафява захар
    • 6 ч.л. пушен сладък червен пипер
    • 6 ч.л. смлян кимион
    • 6 ч.л. чесън на прах
    • 3 ч.л. люспи от чили (може да добавите повече, ако обичате люто).
  • Барбекю сос:

    • 75 г масло
    • 3 средно голeми глави лук, ситно нарязани
    • 6 скилидки чесън, пресовани
    • 1 ч.ч. кафява захар
    • 1½ ч.ч. доматен сос
    • 3 с.л. сос Уорчестър
    • 1½ ч.ч. ябълков оцет
    • 1 ч.ч. ром (по избор)
    • Събраните сокове от месото, обезмаслени

Начин на приготвяне

  1. Подготовка на подправките:
    В малка купа смесете съставките за сухата марината. Втрийте равномерно подправките върху месото.

  2. Мариноване:
    Разстелете два големи листа хартия за печене. Поставете месото (с мазнината нагоре) върху хартията за печене и внимателно запечатайте, като приберете ръбовете около месото. Поставете в хладилник за до 24 часа, за да се развие ароматът.

  3. Печене:
    Загрейте барбекюто на ниска температура. Поставете увитото във фолио месо в голяма тава и печете около 4 часа, докато месото омекне. Оставете го да почине, докато се охлади достатъчно за работа.

  1. Събиране на сокове:
    След охлаждане отворете фолиото и отделете соковете в купа. Обезмаслете ги и ги запазете за соса. Увийте отново месото във фолиото, за да остане топло.

  2. Приготвяне на барбекю сос:
    В среден съд загрейте маслото на средна температура и запържете лука до златисто. Добавете чесъна и гответе до аромат. Включете кафявата захар, доматения сос, соса Уорчестър, ябълковия оцет, събраните месни сокове и рома. Разбъркайте и оставете да къкри около 10 минути, докато се сгъсти.

  3. Гриловане на месото:
    Включете грил функцията на фурната на висока температура. Разгънете горната част на хартията за печене, намажете месото с барбекю сос и гриловайте, докато горната част стане леко кафява и мазнината започне да се запича.


Начин на готвене

  • Печене във фурна или барбекю при ниска температура.
  • Завършване на грил за карамелизирана коричка.

С какво може да се сервира

  • Картофено пюре
  • Гриловани зеленчуци
  • Салата от свежи зеленчуци
  • Домашно приготвен хляб
  • Колсло (зелева салата)

Телешки гърди от Black Angus Brisket

82.49 лв
Количество
 
82.49 лв
 

Детайли за телешките гърди

Натурално БЕЗ хормониПрясно телешко месоДоставка с хладилна чантаТранспортиране при -1 до +4 °CПремиум стек за барбекю
Вижте повече информация за продукта

Още рецепти за телешко на фурна, скара, тиган