Рецепта за бавно-печени телешки гърди на фурна

Пазарувай директно от снимката
Рецепта за бавно-печени телешки гърди на фурна

Необходими продукти:

  1. Говежди брискет (тънък или дебел разрез) - около 1-2 кг
  2. Уорчестър сос - 3 супени лъжици
  3. Барбекю сос - 1 чаша (или повече, според вкуса)

Съставки за овкусяване:

  • 2 чаени лъжици сушена мащерка
  • 2 чаени лъжици пушен пипер
  • 2 чаени лъжици прясно смлян черен пипер
  • 1½ чаена лъжица кошерна сол
  • 1½ чаена лъжица луков прах
  • 1½ чаена лъжица чеснов прах
  • ½ чаена лъжица кайенски пипер (по желание за пикантност)
  • 1 чаена лъжица смлян кимион

Кога да се овкуси:

  • Брикетът трябва да се овкуси непосредствено преди печене.
  • Ако искате по-наситен вкус, можете да втриете подправъчната смес в месото и да го оставите да престои в хладилник за няколко часа или през нощта.

Подготвяне на месото:

  1. Подрязване на слоя мазнина:
    Използвайте остър нож, за да премахнете излишния слой мазнина, оставяйки около 0.5 см. Малкото мазнина ще запази влагата и ще придаде дълбочина на вкуса.
  2. Овкусяване:
    Смесете съставките за подправката в малка купа. Втрийте сместа в месото, като покриете равномерно и двете страни.


Как да се изпече:

  1. Загрейте фурната на 300°F (150°C).
  2. Поставете брискета в тава за печене, покрита с алуминиево фолио.
  3. Добавяне на течности:
    Залейте месото с Уорчестър соса и разстелете соса за барбекю с шпатула или нож.
  4. Покриване:
    Покрийте тавата плътно с алуминиево фолио, за да се запази влагата.
  5. Печене:
    • Печете брискета в продължение на 2 часа.
    • Обърнете месото, заменете фолиото и продължете да печете още 1½ до 2 часа, докато стане достатъчно крехко за рязане.
  6. Рязане:
    Нарежете месото срещу влакната, за да запазите текстурата му нежна.


С какви гарнитури може да се сервира:

  1. Картофено пюре:
    • Кремообразно картофено пюре със заквасена сметана или броколи.
  2. Зеленчуци:
    • Печени зеленчуци на тава или моркови с глазура от бурбон.
  3. Царевичен хляб:
    • Сладък или мексикански царевичен хляб.
  4. Колсло:
    • Хрупкава и кисела салата с майонеза.
  5. Печен боб:
    • Опушен боб на фурна.
  6. Салати:
    • Пресни салати като аспержова или царевична салата, или класическа картофена салата.
  7. Сандвичи:
    • Сервирайте телешките гърди върху препечени питки с допълнителен сос, кисели краставички и лук.

Телешки гърди от Black Angus Brisket

82.49 лв
Количество
 
82.49 лв
 

Детайли за телешките гърди

Натурално БЕЗ хормониПрясно телешко месоДоставка с хладилна чантаТранспортиране при -1 до +4 °CПремиум стек за барбекю
Вижте повече информация за продукта

Още рецепти за телешко на фурна, скара, тиган