Рецепта за Ranch стек на скара

Пазарувай директно от снимката
Грилован Ranch стек

Как да изпечем перфектния ранч стек на скара

Ranch steak е един от онези икономични, но изключително вкусни разфасовки, които заслужават внимание. С правилната подготовка, този стек може спокойно да се конкурира с далеч по-скъпите от него меса. В този пост ще ви покажем как да го изпечете до съвършенство — с хрупкава коричка, сочна сърцевина и невероятен аромат от масло, чесън и розмарин.


Основни съставки

  • Ranch стек – 2 броя

  • Морска сол и черен пипер – За овкусяване.

  • Зехтин – Предпазва месото от залепване за скарата.

  • Масло – Добавя богат вкус при печенето.

  • Чесън – Използвайте цели скилидки за максимален аромат.

  • Розмарин – Свежа клонка придава земен, характерен вкус. Ако нямате, заменете с мащерка.

Ranch стек - необходими съставки

Как да изпечете ranch стек на скара – Стъпка по стъпка

Следвайте тези лесни инструкции за печене на ранч стек на грил или грил-тиган:

Стъпка 1: Подготовка

Загрейте грила или грил-тигана на силен огън и намажете с малко зехтин.
Подсушете стековете с кухненска хартия и ги овкусете обилно със сол и черен пипер.

Стъпка 2: Печене

Поставете стековете на грила и ги запечете от двете страни, докато се образува хубава коричка.
Добавете маслото, скилидките чесън и клонката розмарин в тигана. Продължете готвенето, като обръщате веднъж, до желаната степен на готовност (вижте таблицата по-долу).

Ranch стек - готвене - гриловане
Стъпка 3: Почивка и сервиране

Свалете стековете от грила и ги оставете да починат около 5 минути.
След това ги нарежете на тънки ленти перпендикулярно на влакната. Сервирайте веднага.

Ranch стек - поднасяне и сервиране

Време за готвене на стек според предпочитаната готовност

Степен на готовност Температура Време на страна
Rare (суров) 52°C (125°F) 3–5 минути
Medium rare (полу-суров) 57°C (135°F) 5–6 минути
Medium (средно) 63°C (145°F) 6–7 минути
Medium well (средно добре) 66°C (150°F) 7–8 минути
Well done (добре изпечен) 71°C (160°F) 8–10 минути

Съвет: Извадете стековете от грила, когато са с около 5°C по-ниски от желаната температура — ще достигнат идеалната степен по време на почивката.


Съвети от BioAngus

  • Темперирайте месото: Оставете стековете на стайна температура преди печене – така ще се изпекат равномерно.

  • Подсушете добре: За хрупкава коричка и добро запечатване.

  • Обръщайте само веднъж: Оставете стекът да се запече добре от едната страна преди да го обърнете.

  • Мариновайте по желание: Макар не е задължително, една бърза марината с масло, лимонов сок и чесън ще направи месото още по-сочно и ароматно.

С подходящи подправки, контролирана температура и малко търпение, ранч стекът на скара се превръща в основно ястие, което впечатлява. Подходящ е както за бърза вечеря, така и за уикенд скара с приятели.

Ранч стек от Блек Ангъс, Ranch steak

19.99 лв
Разфасовка от малко/голямо теле
 
19.99 лв
 

Детайли за Ранч стека

Натурално БЕЗ хормониПрясно телешко месоДоставка с хладилна чантаТранспортиране при -1 до +4 °CПремиум стек за барбекю
Вижте повече информация за продукта

Още рецепти за телешко на фурна, скара, тиган