Рецепта за Спайдър стек на скара

Пазарувай директно от снимката
Spider стек - суров готов за обработка

Как да приготвим "Spider" стека:

1. Подготовка на грила:

Запалете грила и го подгответе за директна топлина. За да постигнете по-висока температура, опитайте да поставите скарата по-близо до горещите въглища, за да получите по-висока температура.

2. Готвене на стека:

Когато въглищата се нагреят и започнат да светят с оранжево-червен цвят, започнете да печете предварително овкусения със сол ичерен пипер стек. Печете го от двете страни до постигане на хубав златисто-кафяв цвят.

Важно е да използвате термометър за месо, тъй като този стек е много крехък и лесно може да се преготви, което да го направи твърд и жилав. Идеалната температура на месото е между 54-56°C (129-133°F), което ще ви осигури средно (medium-rare) изпечен стек.

3. Рязане и сервиране:

След като сте го изпекли до желания вкус, режете стека срещу влакната на месото, за да осигурите максимална крехкост. За допълнителен вкус може да сервирате стека със чимикури или друга любима сосова добавка.


Съвети за приготвяне на перфектния Спайдър стек:

  • Не преготвяйте стека! Този стек трябва да бъде изпечен на висока температура и да бъде средно изпечен, за да запази своята сочност и крехкост.

  • Използвайте термометър за месо, за да сте сигурни, че сте постигнали правилната температура и ще избегнете преготвяне.

  • За най-добър вкус, не забравяйте да сервирате стека със свежи подправки, като чимикури, които ще допълнят прекрасно вкусът на месото.


Перфектно изпечен "Spider" стек – Как да се насладите на това уникално месо?

Тази рецепта е идеална за всеки, който обича крехко и вкусно месо. Стекът "Spider" ще ви впечатли с нежността и уникалния си вкус. Следвайте тези стъпки, за да постигнете перфектния резултат всеки път!

Телешки Спайдър Стек от Блек Ангъс Bioangus

13.99 лв
Разфасовка от малко/голямо теле
 
13.99 лв
 

Детайли за спайдър стека

Натурално БЕЗ хормониПрясно телешко месоДоставка с хладилна чантаТранспортиране при -1 до +4 °CПремиум стек за барбекю
Вижте повече информация за продукта

Още рецепти за телешко на фурна, скара, тиган