ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА СОС ТЕЛЕШКОТО БОНФИЛЕ
3 МИН |
45 МИН |
ЛЕСНО |
2 |
СЪСТАВКИ ЗА ПРИГОТВЯНЕ
- 2 Prime BIOANGUS 220г- филе миньони
- 1 супени лъжици фино смляно кафе
- 1 супена лъжица тъмнокафява захар
- 1 супена лъжица чист чили на прах
- 1/2 чаена лъжичка кимион (смлян)
- 1 ч.л. риган (сушен)
- 1 с.л. смес от сол и пипер
- 100г сос Chipotle Hollandaise (рецептата следва)
- 2 яйчни жълтъка
- 1 ч.л. лимонов сок
- 1/2 ч.л. сол и пипер
- 2 чаени лъжички Chipotle в пюре от сос Adobo
- 100г несолено масло (разтопено)
- 1 чаена лъжичка кориандър (нарязан)
СТЪПКИ ЗА ГОТВЕНЕ НА ФИЛЕ МИНЬОН
1
ФИЛЕ МИНЬОН СЕ ОВАЛВА ВЪВ ФИННО СМЛЯНО КАФЕ
2
Смесете заедно кафе, кафява захар, чили на прах, кимион, риган и 1 ч.л. от сол и черен пипер. Заделени.
3
Извадете филетата от опаковката и ги подсушете с хартиени кърпи.
4
Намажете всяко филе с 1 с.л. подправка за кафе. Оставете пържолите да се мариноват за около 30 минути на стайна температура.
5
Предварително загрейте фурната до 400º.
6
Загрейте чугунен тиган на средно висока температура. Добавете 2 с.л. масло от рапица в тиган.
7
Всяка пържола овкусете с 1 ч.ч. 44 Farms Salt & Смес от пипер.
8
Запържете филетата за две минути от всяка страна. Поставете филетата върху тава и гответе във фурната за 5 минути за средно изпечено филе.
9
Оставете да почине 5 минути преди сервиране.
10
Сервирайте с чипотле холандез.
11
СОС ЧИПОТЛЕ ХОЛАНДЕЗ
12
Загрейте тенджера от 3–4 литра с два инча вода, докато заври.
13
В купа със среден размер, която ще лежи върху тенджерата, смесете яйчни жълтъци, лимонов сок, 44 Farms Salt & Смес от черен пипер и пюре от chipotle.
14
Разбивайте непрекъснато върху кипяща вода, докато жълтъците леко се сгъстят, около две минути.
15
Отстранете от котлона и бавно добавете горещо разтопено масло, докато разбивате.
16
Разбийте с нарязан кориандър и сервирайте веднага.